PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Koronavirus danas potvrđen kod jedne osobe iz grada Supetra i dvije osobe iz Bola

Od ukupno 904 obrađena testa 302 osobe pozitivne su na koronavirus na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je danas, 5. studenoga, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Split, Sinj i Kaštela žarišta koronavirusne infekcije
Prema broju novozaraženih na prvomu mjestu je Split sa 119 novih slučajeva infekcije, zatim Sinj u kojemu je potvrđen koronavirus kod 33 osobe, a na trećemu mjestu su Kaštela s 23 novooboljele osobe. Iz Dugoga Rata 16 osoba je pozivno, 14 iz Solina i Imotskoga, 8 iz Makarske i Podbablja, 6 iz Dugopolja, 5 iz Omiša, Hrvaca, Prološca i Vrgorca, 4 iz Marine, Vrlike, Lokvičića i Zmijavaca, 3 iz Trogira, Baške Vode, Podstrane, 2 iz Bola, Muća, Runovića i Šestanovca te po 1 novi slučaj zaraze iz Supetra, Trilja, Komiže, Brela, Dicma, Klisa, Otoka i Tučepa.

U 48 sati iz Bola 3 osobe pozitivne na Covid
Na Braču je i jučer bilo osoba kod kojih je potvrđen Covid-19, i to jedan slučaj iz Supetra, Bola i Postira. Tako su u 48 sati s područja Grada Supetra 2 osobe pozitivne, 3 osobe iz Bola te 1 iz Postira. Prema dostupnim podacima, na Braču su kontakti pozitivnih stavljeni i u samoizolaciju, no točne podatke o broju osoba kojima je propisana mjera zdravstvenoga nadzora nemaju stožeri nego epidemiolozi.

Čak 138 osoba su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, njih 138 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je na području županije 2.308 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 99 osoba koje su Covid pozitivne, dok je 9 osoba na respiratoru. U odnosu na jučerašnje izvješće Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, povećan je broj hospitaliziranih osoba, i to za 8, dok je 1 pacijent više na respiratoru.

U 48 sati u splitskoj bolnici preminulo 6 Covid pozitivnih pacijenata
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 3 muške osobe, i to u 65., 79. i 88. godini života. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Treba podsjetiti kako su u splitskoj bolnici i jučer preminule 3 osobe koje su bile pozitivne na koronavirus.

Na Braču je i jučer bilo osoba kod kojih je potvrđen Covid-19, i to jedan slučaj iz Supetra, Bola i Postira. Tako su u 48 sati s područja Grada Supetra 2 osobe pozitivne, 3 osobe iz Bola te 1 iz Postira. Prema dostupnim podacima, na Braču su kontakti pozitivnih stavljeni i u samoizolaciju, no točne podatke o broju osoba kojima je propisana mjera zdravstvenoga nadzora nemaju stožeri nego epidemiolozi. (Bol / foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...