KORONAVIRUS HARA ŽUPANIJOM Novi slučajevi zaraze danas potvrđeni u Selcima, Supetru, Bolu, Pučišćima, Postirima i Sutivanu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 30. prosinca, da je od ukupno 2728 obrađenih testova kod 1473 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Koronavirus doslovno hara Splitsko-dalmatinskom županijom, a broj zaraženih u protekla 24 sata je rekordan do sada. Splitsko-dalmatinska županija ne pamti ovakvu brojku, a prema podacima ustanove koja dijagnosticira zaražene, pozitivno je 53 posto testiranih.

Evo koliko je oboljelih s otoka
Među zaraženima je i više osoba s otoka Brača. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, najveći broj zaraženih je iz Selca, njih 10, zatim 9 iz Supetra, 8 iz Bola, 6 iz Pučišća, 5 iz Postira te 1 osoba iz Sutivana.

U splitskoj bolnici se liječi 189 pozitivnih na koronavirus
U Splitsko-dalmatinskoj županiji 643 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu je 189 Covid pozitivnih osoba, a njih 43 na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 3 osobe, i to u dobi od 80, 81 i 84 godine.

koronavirus na Braču (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...