KORONAVIRUS NA BRAČU U Postirima dva te u Nerežišćima, Pučišćima i Selcima po jedan novi slučaj

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2282 obrađena testa danas, 24. kolovoza, koronavirus je potvrđen kod 154 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Zaraženi iz Postira, Nerežišća, Pučišća i Selca
Prema evidenciji koja se vodi po mjestu prebivališta, 61 zaražena osoba je iz Splita, zatim 17 iz Sinja, 12 iz Solina, 10 iz Kaštela, 6 iz Omiša, 5 iz Trilja, 4 iz Imotskoga i Prološca, 3 iz Jelse, Makarske, Muća i Podstrane, 2 iz Hrvaca, Postira, Segeta, Trogira, Tučepa i Zagvozda te po 1 slučaj zaraze iz Baške Vode, Dicma, Dugoga Rata, Klisa, Lokvičića, Marine, Nerežišća, Podbablja, Pučišća, Runovića i Selca.

U splitskoj bolnici 63 osobe, na respiratoru 17 pacijenata
Od ukupnoga broja novooboljelih, 98 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je ukupno 1403 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 63 Covid pozitivne osobe, dok je njih 17 zbog ozbiljnosti zdravstvenoga stanja na respiratoru.

Preminula žena u 82. godini
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 preminula je ženska osoba u 82. godini koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Klinički bolnički centar Split (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...