Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Koronavirus ponovno se širi Hrvatskom; na području županije u dva dana deset novih slučajeva oboljenja

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas, 28. lipnja, kako je u posljednja 24 sata 67 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa. Isti Stožer jučer je priopćio brojku od 85 novooboljelih, pa u 48 sati dolazimo do 152 novozaražene osobe u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj do sada 2.691 osoba pozitivna na Covid-19
Do sada je ukupno zabilježeno 2.691 osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavile su se 2.152 osobe, a preminulo je 107 osoba. Broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas je 435. Samo u Zagrebu zabilježena su 44 novodijagnosticirana slučaja zaraze, a do sada ih je u glavnom gradu Hrvatske 182 aktivna slučaja. Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 60 osoba. U posljednja 24 sata testirano je 829 osoba.

U 48 sati 10 oboljelih na području županije
Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata evidentirana su 3 nova slučaja, dok ih je jučer bilo 7, pa je na području županije u dva dana zabilježeno 10 novih slučajeva oboljenja. Od toga virusa do sada su na području te županije zaražene ukupno 582 osobe, dok ih je 37 preminulo.

Brački stožer zadnji put se oglasio 26. svibnja
Krizni stožer otoka Brača posljednju vijest, odnosno priopćenje, objavio je još 26. svibnja. Nije poznato je li u međuvremenu, posebno od kada je u Hrvatskoj počeo rasti broj novooboljelih, netko i s otoka testiran na koronavirus. “Jadrolinija” je normalizacijom života na otoku pojačala broj isplovljavanja prema otoku, a autobusni prijevoznik “Arriva Hrvatska” postupno normalizira svoje linije. Prvi let prema Braču zabilježen je jučer, kada je na pistu Zračne luke Brač iz Graza pristigao let Croatia Airlinesa u kojem se nalazilo 70 putnika koji su pretežno smješteni u jednom od bolskih hotela.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata evidentirana su 3 nova slučaja, dok ih je jučer bilo 7, pa je na području županije u dva dana zabilježeno 10 slučajeva infekcije. Od toga virusa do sada su na području Splitsko-dalmatinske županije oboljele ukupno 582 osobe, dok ih je 37 preminulo

Podjelite:

You may also like...