Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer Brača donosi nove podatke o broju osoba koje se nalaze u zdravstvenom nadzoru

Krizni stožer otoka Brača objavio je danas, 22. travnja, nove podatke o broju osoba koje se nalaze u zdravstvenom nadzoru. Prema dnevnom izvješću bračkoga stožera, u samoizolaciji je 30 osoba.

Zdravstveno stanje prati se svakodnevno
— Sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, poručili su iz Kriznoga stožera. Na Braču je samo jedna osoba pozitivna na COVID-19, čiji je rezultat testiranja objavljen 10. travnja te nema novih slučajeva oboljenja. Krizni stožer pozvao je ponovno otočno stanovništvo na staloženost i striktno pridržavanje svih mjera koje su na snazi. Posebno se pod strogim režimom kontrolira putovanje na otok i s otoka. Iako su mjere kretanja po otoku značajno ublažene ukidanjem e-Propusnica, putovanje s trajektom još uvijek se odvija pod budnim okom Kriznoga stožera, a bez prijeke potrebe Krizni stožer odbija izdati propusnicu za putovanje.

Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno 97 osoba
Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 434 slučaja zaraze koronavirusom. Od toga broja 97 osoba je izliječeno. Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije, od ukupno 102 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom, i to iz Splita 5, Makarske 4, gdje su svi novooboljeli korisnici doma za starije i nemoćne osobe Makarska i Trogira 1 osoba.

Prema broju oboljelih poslije Splita nalazi se grad Solin
Na području grada Splita od koronavirusa do sada je oboljelo ukupno 213 osoba, dok je prema broju oboljelih na drugom mjestu grad Solin s 57 osoba. Slijedi ga Makarska s 31 oboljelom osobom te Sinj s 21 osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, na području Županije do sada su zabilježena 434 slučaja zaraze koronavirusom. Od toga broja 97 osoba je izliječeno, pa je na današnji dan, 22. travnja, 337 osoba pozitivno na COVID-19

Podjelite:

You may also like...