Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer Brača koji vodi Nikola Martinić Dragan radi neumorno. Izvijestio danas da je samoizolacija na otoku određena za 67 osoba, nema oboljelih, a osobe u samoizolaciji su pod nadzorom

Na Braču nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su od jučer 67 osoba i sve se nalaze pod nadzorom, izvijestio je danas, 24. ožujka, Krizni stožer Brača koji predvođen načelnikom Stožera Nikolom Martinićem Draganom, ujedno vatrogasni zapovjednik u Supetru, ovih dana radi neumorno kako bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa, a stanovnicima Brača osigurale točne i pravovremene informacije o koronavirusu i mjerama koje se provode na razini cijele Hrvatske.

Na jednom mjestu svi naputci i kontakti
— Obzirom na Odluku nacionalnoga Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravka, za sve građane na području otoka Brača objedinili smo na jednom mjestu sve naputke i kontakte za izdavanje Propusnica za osobe izuzete iz ove mjere, objavio je brački Krizni stozer i uputio sve stanovnike otoka da detaljnije informacije potraze na službenoj stranici www.stozerbrac.com. Na službenoj stranici Kriznoga stožera moguće je pronaći zahtjev koji osoba treba ispuniti i poslati elektroničkoim poštom ondje na čije se postupanje odnosi.

Iz Kriznoga stožera pozivaju građane da na vrijeme podnose zahtjeve za propusnice
Važno je napomenuti da Stožeri civilne zaštite na području bračkih općina ne odlučuju o svim zahtjevima. Ako osoba tako mora napustiti mjesto prebivališta zbog hitne medicinske skrbi propusnicu će toj osobi izdati izabrani liječnik obiteljske medicine. Ako se pak radi o radniku koji mora putovati na posao i s posla, propusnicu mu treba osigurati njegov poslodavac. — Ako iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili zbog kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti svoju općinu ili grad pri tom moraju zatražiti propusnicu od Stožera civilne zaštite svoje općine ili grada, pojasnili su iz Kriznoga stožera, zamolivši građane na pravovremeno podnošenje zahtjeva zbog vremena potrebnoga za obradu zahtjeva i drugih poziva.

Ivana Marković: “Šaljite zahtjeve kada na njega imate pravo”
Važna je napomena Kriznoga stožera da za putovanje između različitih mjesta prebivališta unutar Općine i Grada nije potrebna propusnica. Brojni upiti dolaze u grad Supetar. Potvrdila nam je to gradonačelnica Ivana Marković koja je s tim u svezi objavila poruku sljedeća sadržaja. — Krizni stožer i naša gradska uprava zatrpana je zahtjevima za propusnicama i svi zaposlenici rade na tome da ih dobijete što prije. Više od pola prijava za propusnicu nisu utemeljene propisanom odlukom. Apeliram da dobro proučite Odluku i da zaista šaljete zahtjev kada na njega imate pravo. Cilj ove odluke je zaustaviti kretanje i svesti izlazak samo na stvari od životne važnosti. U našoj ingerenciji je pomoć i skrb o starijima i djeci u drugim jedinicama lokalne samouprave, poručila je gradonačelnica Marković, naglasivši kako se radi o izvanrednoj situacija.

Ne treba propusnica za kretanje unutar naselja s područja grada Supetra
Brojni su se upiti odnosili i na to treba li propusnica ako se iz Supetra odlazi u Mirca, ili Splitsku ili možda u Škrip. — Svi građani grada Supetra koji žive na području grada Supetra (to obuhvaća naselja Mirca, Supetar, Splitska i Škrip) ne trebaju propusnicu za kretanje unutar grada Supetra. Gradonačelnica Marković napomenula je kako se propusnice neće izdavati za slučajeve koji nisu hitni.

Mladi vatrogasni zapovjednik u Supetru Nikola Martinić Dragan voditelj je Kriznoga stožera otoka Brača koji ovih dana radi neumorno kako bi se na otoku Braču provodile mjere prevencije od epidemije koronavirusa. Važna zadaća toga Stožera je i pružanje točnih i pravovremenih informacija otočanima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...