Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer Brača objavio nove podatke. Nema opuštanja u borbi protiv koronavirusa

Krizni stožer Brača objavio je danas, 3. travnja, nove podatke o osobama koje se nalaze u samoizolaciji, kao i ostale mjere i upute kojih se trebaju pridržavati stanovnici otoka.

Pada broj osoba u samoizolaciji, oboljelih nema
Prema današnjem priopćenju, 19 osoba nalazi se u samoizolaciji kao preventivnoj mjeri, i u stalnom su nadzoru policije i liječnika. Za sada na Braču nema osoba koje su zaražene novim koronavirusom. Treba istaknuti da je u Hrvatskoj do sada zabilježeno 1.079 slučajeva oboljenja od koronavirusa, a što je za povećanje za 68 osoba u 24 sata. U Splitsko-dalmatinskoj županiji oboljelih je 159, odnosno 13 slučajeva inficiranja više u odnosu na jučerašnje podatke.

Propusnice se do daljnjega izdaju na dosadašnji način
Prema dogovoru koji je postignut na trećoj sjednici Kriznoga stožera, održanoj 1. travnja, u Supetru, do potpunoga djelotvornog operacionaliziranja sustava e-propusnica, a s obzirom na tehničke poteškoće i niz otvorenih pitanja vezanih uz samu aplikaciju i e-propusnicu, svi stožeri civilne zaštite na području otoka do daljnjega će propusnice izdavati na dosadašnji način.

Otočani pozvani na pridržavanje svih mjera
Iz Kriznoga stožera napomenuli su da podnositelji svih zahtjeva i oni koji imaju propusnicu izdanu bilo kojim sustavom neće moći kupiti trajektnu kartu bez njihove suglasnosti. — I dalje molimo sve stanovnike otoka da se pridržavaju svih mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te za svaku potrebu izuzeća iz te mjere kontaktiraju svoje općinske stožere i na vrijeme ishode valjanu propusnicu, poručili su iz Kriznoga stožera.

Iz Kriznoga stožera otoka Brača ponovno su upitili poziv otočanima da se pridržavaju mjera i uputa koje izdaje Nacionalni stožer civilne zaštite, kako bi se suzbilo širenje epidemije novog smrtonosnog virusa (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...