PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer donosi nove podatke o osobama u samoizolaciji na Braču. Doznajte i koje je nove mjere Stožer preporučio za cijeli otok

Krizni stožer Brača izvijestio je danas, 20. ožujka, da su od jučer u samoizolaciji 53 osobe koje se nalaze pod nadzorom. Važna je informacija da na Braču nema osoba zaraženih koronavirusom.

Postrožene mjere se provode
— Na sjednici Kriznoga stožera otoka Brača održanoj danas u Nerežišćima razmotrena je trenutna sigurnosna situacija na otoku. Utvrđeno je da se postrožene mjere koje je Nacionalni stožer civilne zaštite RH donio jučer provode te da je stanovništvo i njima pravovremeno i kvalitetno informirano. Kako bi se izbjegle sve nejasnoće tiskani su i leci sa svim informacijama i kontaktima potrebnim za razjašnjenje eventualnih nejasnoća oko njihovoga provođenja koji će se preko općinskih i gradskih službi podijeliti po svim mjestima na otoku, obavijestio je brački Krizni stožer.

Krizni stožer prati stanje s provođenjem mjera samoizolacije
U prioopćenju javnosti naglašeno je da Krizni stožer aktivno putem eVisitora i sustava MUP-a provodi i provjerava stanje s potrebom i provođenjem mjera samoizolacije na području čitavoga otoka i na sve dojave o nepridržavanju reagira pravodobno.

Ukida se trajekt iz Supetra u 22.45 sati i iz Splita u 23.59 sati
Posebna novost je davanje suglasnosti na prijedlog Agencije za linijski pomorski promet i državnoga brodara “Jadrolinije” za izmjenu reda plovidbe. U planu je do daljnjega ukidanje trajektne linije Splita – Supetar s polaskom iz Supetra u 22.45 sati i iz Splita u 23.59 sati.

Zatvaraju se dječja i sportska igrališta
Osim toga, Krizni stožer donio je i čitav niz preporučenih mjera koje će se odnositi na grad Supetar i sve bračke općine. Od danas se na otoku, sukladno preporuci Nacionalnoga stožera civilne zaštite, preventivno zatvaraju sva dječja i sportska igrališta i zabranjuje njihovo korištenje za bilo koju vrstu grupnih aktivnosti. Svim se ugostiteljima koji imaju štekate na javnim površinama na području otoka nalaže da do trajanja posebnih mjera zaštite onemoguće njihovo korištenje.

Krizni stožer otoka Brača sastao se danas, 20. ožujka, u galeriji u Nerežišćima i raspravljao o trenutnoj sigurnosnoj situaciji na otoku u odnosu na provedbu epidemioloških mjera koje je donio Stožer civilne zaštite RH (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...