Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer izvijestio da su na Braču 62 osobe u samoizolaciji i pod nadzorom. Od danas na snazi i zabrana napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravišta, osim osobama s propusnicama

Krizni stožer Brača izvijestio je danas, 23. ožujka, da su od jučer 62 osobe u samoizolaciji i nalaze se pod nadzorom. Povećanje je to broja osoba kojima je određena ta mjera, u odnosu na jučer, 22. ožujka, kada je brački Krizni stožer priopćio da se u samoizolaciji nalazi 58 osoba. Na Braču nema osoba zaraženih koronavirusom, važna je vijest koja stiže iz operativnoga i stručnoga stožera.

Davor Božinović: Radi se o nužnoj mjeri
Od danas je na snazi i odluka Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. Načelnik Stožera potpredsjednik Vlade ministar dr. Davor Božinović pojasnio je da se radi o nužnoj mjeri. Mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravišta odnosit će se na sve osobe, osim na osobe i djelatnosti koje su bitne za promet i kretanje.

Bez propusnica zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta
Radi se prije svega o osobama koje su nužne za opskrbu područja, zatim zaposlenima u bitnim službama, kao što su osobe za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova, komunalno održavanje, a propusnice će trebati imati i novinari kako bi im se osiguralo pravo na izvješćivanje javnosti. Osim njih, bez propusnica neće moći biti ni osobe koje putuju na posao i s posla, a kojima nije omogućeno obavljanje posla od kuće.

Širenje zaraze moće se spriječiti samo ukoliko se boravi u kući
— Svaki put kad vidimo da se ne pridržavamo mjera koje donosi ovaj Stožer, donosit ćemo strože mjere, jer zdravlje ljudi, sprječavanje širenja zaraze je zadaća broj jedan i tu neće biti nikakvoga kompromisa. Načelno, ono što je cilj, i molim vas da se to prenese svima, zaraza, širenje zaraze se može spriječiti samo ukoliko se boravi u kući, osim ukoliko je to najnužnije potrebno kad govorimo o izlasku iz domova, naglasio je ministar Božinović, dodavši kako kako će se daljnje mjere donositi ovisno o provođenju dosadašnjih mjera. — Sve ove mjere su strože i strože jer ljudi nemaju osjećaj da i u normalnoj dnevnoj komunikaciji možda prenose virus, poručio je dr. Božinović.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je i Odluku o zabrani rada svih tržnica i ribarnica na području naše zemlje, a koja je još jučer stupila na snagu.

Nacionalni stožer Civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. Isti Stožer odlučio je i da se do daljnjega zabrani rad tržnicama (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...