Krizni stožer na Braču upozorio kako se internetom i društvenim mrežama šire neistine i laži

Krizni stožer na Braču upozorio je danas, 9. travnja, kako su informacije koje su danas kružile internetom i društvenim mrežama o kretanju bez propusnica neistinite i lažne.

Policija kontrolira propusnice
— Policija će i dalje kontrolirati posjedovanje istih, istaknuli su iz Kriznoga stožera. Napomenuli su kako je na otoku još uvijek na snazi obveza ishodovanja propusnice za kretanje izvan grada Supetra, odnosno izvan područja svake bračke općine.

Pozvali na daljnje poštivanje epidemioloških mjera
— Vjerujemo kako su stanovnici našega otoka svjesni ozbiljnosti situacije i specifičnosti našega prostora, obzirom na sve aktualne objektivne okolnosti. Nadamo se stoga da će, unatoč nimalo lakoj situaciji u kojoj se svi skupa nalazimo, pokazati razumijevanje, a prije svega odgovornost i disciplinu u daljnjem poštivanju propisanih epidemioloških mjera i preporuka, poručili su iz bračkoga Kriznoga stožera.

Epidemiolozi su najavili kako dolazi kritično razdoblje
Treba dodati kako je danas održan i novi prošireni sastanak Kriznoga stožera na otoku na kojem su članovi odlučili kako će se do daljnjega izdavati propusnice, i to zbog kritičnoga razdoblja koje slijedi prema najavama epidemiologa. Odluke koje su se do sada donosile, istaknuto je, donosile su se zajednički i jednoglasno. Takve su odluke rezultirale i dobrom epidemiološkom slikom na otoku Braču. Važno je podsjetiti da na Braču nema osoba koje su zaražene koronavirusom, dok je, prema današnjem priopćenju Kriznoga stožera, 7 osoba u samoizolaciji te pod nadzorom policije i liječnika.

Policija će i nadalje kontrolirati posjeduju li propusnice osobe koje se kreću izvan granica grada Supetra i ostalih bračkih općina, priopćili su danas, 9. travnja, iz Kriznoga stožera na Braču (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...