Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer najavio da za sada neće dozvoliti migracije na dnevnoj bazi. Ipak, i one će biti moguće, ali samo pod jednim uvjetom

Krizni stožer otoka Brača odlučio je da će se popuštanje mjera postupno ublažavati, a s njime i ograničenja u trajektnom prometu, što posebno zanima otočane.

Prvo će se mjere ublažavati poduzetnicima, a zatim građanima
Mjere će se prvo popuštati prema pravnim osobama, odnosno tvrtkama, a zatim i prema privatnim osobama, odnosno građanima. Prema mišljenju struke, ostvarili su se uvjeti za popuštanje mjera, a prije svega za ponovno pokretanje gospodarstva i drugih djelatnosti na otoku. Tako će se prvo misliti na one poduzetnike koji na Braču obavljaju ugovorene poslove, od građevinarstva do tehničkih usluga i infrastrukturnih zahvata, a misli se i na radove u poljodjelstvu te različitim servisima. Za obavljanje poslova u građevini i za sve ostale suglasnosti će se u pravilu izdavati za višednevni boravak na otoku, kako bi se izbjegle dnevne migracije, dok migracije na dnevnoj bazi u principu neće biti dozvoljene. One će se, pojasnili su iz Kriznoga stožera, omogućiti samo ukoliko se poslovi mogu odraditi unutar jednoga dana i bez povratka na otok.

S vremenom će se pojačavati trajektna linija
Iz Stožera na Braču najavili su da će se postupno povećavati broj trajektnih linija. Za sada su na najtraženijoj liniji Split-Supetar-Split osigurana četiri polaska iz Splita i četiri polaska iz Supetra, ali je sigurno da će s vremenom dolaziti do pojačanja te linije kako se život na otoku bude normalizirao. Krizni stožer naglasio je da će se uvođenjem novih polazaka pokušati izbjeći pretrpavanje trajekata.

Radi se na uspostavljanju linije Makarska-Sumartin
Treba napomenuti kako je pokrenuto pitanje i aktiviranja linije Makarska-Sumartin, koja je odlukom o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama privremeno ukinuta.

Za obavljanje poslova u građevini i za sve ostale suglasnosti će se u pravilu izdavati za višednevni boravak na otoku, kako bi se izbjegle dnevne migracije, dok migracije na dnevnoj bazi u principu neće biti dozvoljene. One će odobriti, pojasnili su iz Kriznoga stožera, samo ukoliko se poslovi mogu odraditi unutar jednoga dana i bez povratka na otok (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...