PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Krizni stožer otoka Brača donio važne odluke, preporuke i smjernice. Odgađaju se sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru, skraćuje radno vrijeme sa strankama, zatvaraju svi zatvoreni sportski objekti i dvorane, a od ponedjeljka privremeno se prekida rad predškolskih ustanova

Krizni stožer otoka Brača, osnovan danas, 13. ožujka, s ciljem koordiniranja svih aktivnosti na otoku Braču vezano za provođenje mjera zaštite od epidemije koronavirusa, donio je odmah važan zaključak s nekoliko mjera i preporuka, a temeljem preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Odgađaju se sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru
— Na području otoka Brača do daljnjega se odgađaju sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi. Nalaže se privremeno zatvaranje kino dvorana, te klubova, zatim prostora udruga, civilnoga društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti, stoji u objavi Kriznoga stožera otoka Brača.

Krizni stožer sastao se danas, 13. ožujka, odmah nakon formiranja i predstavljanja javnosti u vijećnici grada Supetra te je donio ozbiljne zaključke, odnosno mjere i preporuke vezane uz prevenciju bolesti uzrokovanu koronavirusom. Zaključak s mjerama bit će objavljen na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Jedinica loklane samouprave na Braču te na mrežnim stranicama Kriznoga stožera (foto: J. Bašić)

Radno vrijeme sa strankama samo ponedjeljkom i srijedom
— Jedinice lokalne samouprave, ustanove i tvrtke u njihovom vlasništvu na području otoka Brada do daljnjega će ograničiti uredovno vrijeme sa strankama na dane ponedjeljak i srijeda u vremenu od 08,00 do 12.00 sati. Preporuka je da se osobni dolasci ograniče samo na neodgodive poslove, a za sve ostalo da se korespondencija ograniči na telefonsku i elektronsku komunikaciju.

Zatvaraju se svi zatvoreni sportski objekti i dvorane
Preventivno se zatvaraju svi zatvoreni sportski objekti i dvorane, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području otoka Brača. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez prisustva publike.

Turističke zajedniće će evidentirati pristigle turiste iz Republike Italije
Turističke zajednice na području otoka Brača će putem sustava eVisitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-I9 u Europi i svijetu, te će informacije o istima dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja i ovome stožeru.

Od ponedjeljka se privremeno prekida rad vrtića na Braču
Od 16. ožujka 2020. godine privremeno se prekida rad predškolskih ustanova — vrtića na području otoka Brača. Preporuča se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji. Preporuča se održavanje proslava vjenčanja u najužem krugu (do l0 osoba).

Zaposlenici gradskih i općinskih uprava trebaju se pridržavati higijenskih mjera i mjera opreza
Službenici i namještenici gradskih i općinskih uprava i tvrtki u njihovom vlasništvu dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnoga mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnoga prostora te isto preporučivati građanima / strankama s kojima su u komunikaciji.

Građani koji su boravili u virusom zahvaćenim zonama trebaju se javiti Kriznom stožeru
Preporučuje se svim građanima otoka Brača da se što je moguće manje koriste uslugama Doma Zdravlja radi očuvanja integriteta medicinskoga sustava i nepotrebnoga izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze, stoji u zaključku koji je donio Krizni stožer otoka Brača. U priopćenju Krizni stožer moli građane otoka Brača, a koji su zbog poslovnih ili privatnih razloga od 1. ožujka boravili u virusom zahvaćenim zonama da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave Kriznom stožeru na Braču. Telefonski broj koji će biti otvoren 24 sata za stanovnike otoka Brača je 097 651 9550. Sve mjere koje su naznačene u današnjem Zaključku Kriznoga stožera bit će objavljene na mrežnim stranicama i oglasnim pločama bračkih općina i grada Supetra te na mrežnoj stranici Kriznoga stožera.

Puštena u javnost mrežna stranica www.stozerbrac.com
Treba istaknuti da je već danas pokrenuta mrežna stranica Kriznoga stožera koja je dostupna na adresi www.stozerbrac.com. Na toj će internetskoj stranici stanovnici Brača moći redoviti pratiti novosti, upute i smjernice koji se odnose na provođenje mjera zaštite od epidemije koronavirusa. Krizni stožer danas je nekoliko puta istaknuo važnost prenošenja točnih i pouzdanih informacija, a s ciljem kvalitetnoga izvještavanja stanovništva o postupcima i mjerama zaštite u slučaju epidemije koronavirusa.

Na Braču pet osoba u samoizolaciji
Dodajmo da je danas na predstavljanju Kriznoga stožera u gradskoj vijećnici u Supetru, a kojim rukovodi načelnik Nikola Martinić Dragan, istaknuto da na Braču nema oboljelih od koronavirusa, a trenutno se u samoizolaciji nalazi pet osoba, i to tri na području općine Nerežišća i dvije osobe, bračni par, na području općine Milna. Dr. Nađan Šerić, specijalist epidemiolog iz Epidemiološke ispostave Brač, naglasio je da se osobe nalaze u samoizolaciji i pod kontrolom iz preventivnih razloga te se ne radi o zaraženim osobama. Treba napomenuti da je svih pet osoba stiglo u Split 11. ožujka trajektom “Marko Polo” iz Ancone, pa je samoizolacija bila potrebna.

Član Kriznoga stožera otoka Brača dr. Nađan Šerić, specijalist epidemiolog, istaknuo je danas, 13. ožujka, da na Braču nema oboljelih od koronavirusa, a da se pet osoba nalazi u samoizolaciji, i to preventivno, a riječ je osobama koje su 11. ožujka stigle u Split iz Ancone trajektom “Marko Polo” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...