Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Krunoslav Capak komentirao stanje na Braču: “Uzeto je 40-tak briseva iz predostrožnosti, nije bilo bliskih kontakata”. Za pacijenta koji se vratio iz splitske bolnice još se ne zna je li pozitivan ili negativan

Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak komentirao je danas, 7. svibnja, na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera civilne zaštite epidemiološko stanje i situaciju s novim slučajevima zaraze na otoku Braču. Podsjetimo, Krizni stožer Brača potvrdio je dva nova slučaja zaraze na otoku; a nakon što je prethodno obavijestio da su upućeni na testiranje sa simptomima koji bi mogli imati veze s virusom. Sinoć kasno brački Stožer priopćio je o pozitivonom nalazu prve osobe, a danas je stigla potvrda da je i druga osoba pozitivna na koronavrus.

Još nisu poznati nalazi pacijenta iz splitske bolnice
Dr. Capak naglasio je da se radi o pacijentu koji je bio na liječenju u splitskoj bolnici te se vratio u Nerežišća. — Pacijent se vratio kući te ga je više sugrađana posjetilo. Od tih osoba koje su ga posjetile jedna je sada pozitivna, istaknuo je dr. Capak, dodavši kako je u međuvremenu taj pacijent preseljen u dom za starije i nemoćne. Napomenuo je da je pacijent koji se vratio iz splitske bolnice inicijalni pacijent te se za njega još uvijek ne zna je li pozitivan ili negativan. Najavio da će se rezultati njegova brisa znati za nekoliko sati.

Uzeto 40-tak briseva, većina nije bila u bliskom kontaktu
Dr. Capak istaknuo je da je epidemiolog dr. Nađan Šerić s Brača obavio razgovor sa svima koji su bili u kontaktu s pacijentom koji se vratio iz bolnice. — Uzeto je 40-tak briseva iz predostrožnosti. Većina ih nije bila u bliskom kontaktu s pacijentom, niti s dvoje ljudi koji su ga odmah nakon što se vratio posjetili. Svima je ipak uzet bris kako bi se situacija stavila pod kontrolom te je svima propisana i mjera samoizolacije, istaknuo je dr. Capak, poručivši kako je situacija na Braču pod kontrolom.

Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak komentirao je danas, 7. svibnja, stanje na Braču, rekavši kako još uvijek nije poznato je li pacijent koji se liječio u splitskoj bolnici i zatim se vratio u Nerežišća pozitivan ili negativan, ali je pozitivna osoba koja ga je posjetila (izvor: HRT)

Podjelite:

You may also like...