Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

LIJEČNICA DR. PJERA ŠUŠNJAR NA ODLASKU: “Bilo je lijepih, ali i teških trenutaka u gotovo četvrt stoljeća rada”

Nakon gotovo četvrt stoljeća rada, liječnici dr. Pjeri Šušnjar danas, 31. kolovoza, bio je zadnji radni dan u ordinaciji opće medicine u Pučišćima. Do današnjega dana ta je ordinacija imala ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Ministarstvo zdravstva dalo suglasnost Domu zdravlja
Dr. Šušnjar bila je liječnik izvan sustava Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, pa je isti 18. lipnja zatražio od Ministarstva zdravstva suglasnost za zapošljavanje novoga liječnika, kao i suglasnost za preuzimanje medicinske sestre iz tima dr. Šušnjar, zbog povratka ordinacije u sustav Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.
Potvrdilo nam je to i Ministarstvo zdravstva: — Dana 21. lipnja 2019. godine Ministarstvo zdravstva dalo je Domu zdravlja SDŽ suglasnost za zapošljavanje novoga liječnika i suglasnost za preuzimanje medicinske sestre za ordinaciju u Pučišća.

Bilo je lijepo i ugodno raditi gotovo četvrtinu stoljeća
Kad smo nazvali ordinaciju dr. Šušnjar upravo se pripremalo sređivanje administracije, pred sami odlazak liječnice. Nije prošlo dugo; nazvala nas je liječnica koja je upravo bila na odlasku. Skromna i samozatajna odmah nam je rekla: — Nisam vam ja za davanje izjava. Ipak je kroz naš razgovor pristala podijeliti s javnošću nekoliko rečenica. — Molim vas napišite da mi je bilo lijepo i ugodno raditi gotovo četvrtinu stoljeća u Pučišćima. Bilo je lijepih, ali i teških trenutaka. Bilo je lijepih i teških iskustava. Teško mi je i što odlazim, poručila je za naš portal dr. Šušnjar, podsjetivši da je u Pučišćima počela raditi 1995. godine.

Posvetila se u potpunosti pacijentima iz Pučišća, Pražnica i Gornjega Humca
Ta liječnica ima dvije struke; s dva završena fakulteta mogla je birati čemu će se u životu posvetiti. Poslije završenoga Medicinskoga fakulteta u Splitu 1992. godine, završila je i Pravni fakultet, također u Splitu, i to 2004. godine. Odlučivši se za liječničku profesiju, odnosno zanimanje, posvetila se u potpunosti pacijentima. — Nikada nisam radila u struci kao pravnica. Ordinaciju su mi posjećivali pacijenti iz Pučišća, Pražnica i Gornjega Humca, rekla nam je u telefonskom razgovoru dr. Šušnjar, u čijoj je ordinaciji, prema podacima Ministarstva zdravstva, bilo ukupno 897 opredijeljenih osiguranih osoba, tj. pacijenata o kojima je liječnica na odlasku medicinski skrbila.

U tijeku natječaj i odabir kandidata za novoga liječnika
Zanimalo nas je i kada će ordinacija umjesto dr. Šušnjar na odlasku, dobiti novoga liječnika opće medicine. — Raspisivanje natječaja za odabir kandidata za zapošljavanje, u ovom slučaju liječnika, kao i odabir kandidata u nadležnosti je Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, poručili su nam iz Ministarstva zdravstva. S obzirom da će novi liječnik biti liječnik Doma zdravlja, iz Ministarstva su pojasnili da se plaća liječnika Doma zdravlja osigurava temeljem ugovorene djelatnosti Doma zdravlja s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.
Prema dostupnim informacijama, u ambulanti će za sada privremeno raditi drugi liječnik do završetka procedure zapošljavanja novoga, prema odluci županijskoga Doma zdravlja. — Dr. Šušnjar, hvala na dugogodišnjemu predanom radu s pacijentima u sva tri naselja Općine Pučišća, kratko je u svojoj objavi poručio pučiški načelnik Marino Kaštelan.

ordinacija. dr. Pjere Šušnjar vraćena je u sustav Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije koji će izabrati novoga liječnika opće medicine za rad u ordinaciji u Pučišćima (foto: iz arhive)

ordinacija opće medicine u kojoj je gotovo četvrtinu stoljeća radila dr. Pjera Šušnjar, a koja danas 31. kolovoza, završava s radom, vraćena je u sustav Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije koji će uskoro izabrati novoga liječnika opće medicine za rad u toj ordinaciji (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...