PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Lovro Kuščević jednoglasno izabran za predsjednika HDZ-a u Nerežišćima. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: Nije on za ništa još kriv i ima sva prava da se kandidira

Lovro Kuščević, nekadašnji ministar graditeljstva pa uprave, isto tako i bivši saborski zastupnik, kao kandidat na unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske zajednice dobio je jednoglasnu potporu birača za predsjednika općinske organizacije HDZ-a u Nerežišćima.

Kuščević dobio svih 47 glasova
Izbori su održani u nedjelju, 22. studenoga, a Kuščević je na tim izborima bio jedini kandidat za predsjednika općinske organizacije HDZ-a. Iako je na izborima od 71 člana koliko ih ima biračko pravo na području te Općine, izašlo njih 47, odnosno 66 posto upisanih birača, Kuščević je dobio svih 47 glasova. Za potpredsjednike općinske organizacije HDZ-a izabrani su Katarina Štambuk sa 39 glasova i Dinko Martinović sa 37 glasova.

Plenković: HDZ-u se čini velika šteta
Mnoge je iznenadila Kuščevićeva kandidatura za predsjednika vodeće stranke u Nerežišćima, posebno nakon što su mediji otkrili brojne afere s nekretninama za koje se sumnjiči upravo Kuščevića, a USKOK započeo ispitivanja. Državno odvjetništvo tada je zatražilo od mandatno-imunitetnoga povjerenstva da se donese odluka o skidanju imuniteta tadašnjemu zastupniku HDZ-a Kuščeviću kako bi se protiv njega mogao voditi kazneni progon. Iako je Kuščević sve negirao i tvrdio da mu se afere namještaju i podmeću, ipak je lani, 8. srpnja, nakon brojnih medijskih pritisaka premijeru Andreju Plenkoviću stavio mandat na raspolaganje. — Ministar Kuščević i ja smo razgovarali, on je dao na raspolaganje svoj mandat na mjestu ministra uprave i političkoga tajnika HDZ-a. Kao predsjednik Vlade i stranke prihvatio sam njegovu ostavku. On će napustiti obje dužnosti. Vratit će se u Sabor. Procijenili smo da se čini velika šteta njemu osobno, Vladi i HDZ-u te da to nema nikakvoga daljnjega smisla, poručio je tada medijima premijer Plenković.

Plenković: Nije on za ništa još kriv
Zanimljivo, od predsjednika HDZ-a Plenkovića novinari su zatražili komentar Kuščevićeve kandidature za predsjednika općinske organizacije HDZ-a u Nerežišćima gdje je Kuščević tri puta obnašao dužnost načelnika Općine. — Koliko sam ja shvatio, Lovro je dolje jedini kandidat, i to na poticaj članstva. Nije on za ništa još kriv i ima sva prava da se kandidira, odgovorio je Plenković.

Lovro Kuščević, nekadašnji ministar graditeljstva pa uprave, zatim polititički tajnik HDZ-a, izabran je na proteklim unutarstranačkim izborima HDZ-a u nedjelju, 22. studenoga, za predsjednika općinske organizacije HDZ-a u Nerežišćima, dobivši jednoglasnu potporu birača (Lovro Kuščević na proslavi Sv. Ane u Donjemu Humcu 2019. godine / foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...