PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Marko Boko dobitnik je godišnje nagrade Općine Bol; novčanu nagradu odlučio je darovati Bračkim pupoljcima

Godišnja nagrada općine Bol na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, a u prigodi obilježavanja Dana općine i blagdana Snježne Gospe, uručena je u subotu, 3. kolovoza, Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture kojima je utjecao na razvitak i ugled Bola.

Nagradu je dobitniku uručio načelnik Tihomir Marinković u kongresnoj sali hotela “Elaphusa”, dok je odluku Općinskoga vijeća o dodjeli te nagrade pročitao pročelnik Stipe Karmelić. — Marko je organizator međunarodnoga murala i glazbenoga festivala Grafiti na gradele na Bolu. Riječ je o projektu iza kojega stoji upornost i vizija Marka i njegovoga tima, koji nisu odustajali ni nakon početničkih kritika, nedostatnih sredstva ili bilo koje logističke zapreke na koje se ljeti može naići na otoku, stoji u obrazloženju odluke.

Grafiti na gradele uvršeni u top 10 svjetskih street art manifestacija
Napominje se kako je malo tko mogao pomisliti da će Grafiti na gradele 2017. godine biti uvršteni u top 10 svjetskih street art manifestacija te proglašen i najboljim boutique festivalom u Hrvatskoj. — Ruševna Bijela kuća, razbijeno staklo i smeće svake godine u potpunosti nestanu kada Marko i ekipa stignu, a mjesto koje je pusto i bez svjetla postaje šareno i osvijetljeno mjesto druženja i zabave mladih iz cijele Hrvatske i regije, koje po danu posjeti nešto više od 2000 posjetitelja. Festival je postao sveprisutan u medijima, na društvenim mrežama, po jumbo plakatima po Hrvatskoj, a podržavaju ga velike domaće i međunarodne tvrtke, istaknuto je u odluci.

Novčanu nagradu darovat će udruzi “Brački pupoljci”
— Ovo je i pokazatelj da se mlade ipak prati i sluša i želim da ovo priznanje bude motiv i drugim mladima u Bolu da nastave još više raditi za zajednicu i naš otok, ali i društvo kao takvo, objavio je dobitnik nagrade. Najavio je da će novčanu nagradu proslijediti udruzu “Brački pupoljci”, jer je to, kako ne napisao na facebook profilu, “neštozbiljavažno”. — Otoka je tisuću, al jedan je moj Brač, poručio je Marko Boko.

Redovito pratimo potrebe svojih stanovnika
Okupljanima se na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća obratio se i općinski načelnik, čestitavši nadolazeći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te bolsku fjeru. Ukratko je predstavio ono što je učinjeno na poboljšanju uvjeta za život Boljana i njihovih gostiju. — Moram napomenuti da je općina Bol i ove godine sufinancirala održavanje 30. Bolskoga kulturnog ljeta, 10. Festivala Imena, 8. Festivala Grafiti na gradele i 4. WTA teniskoga turnira. Time doprinosimo imiđu Bola kao svjetske destinacije sporta i kulture, istaknuo je u svom govoru bolski načelnik, ustvrdivši da općina Bol redovito prati potrebe svojih stanovnika.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana bila je županijska vijećnica Danica Baričević.

Na dan bolske fjere, u ponedjeljak 5. kolovoza, program će započeti u 10.00 sati polaganjem vijenca palima za Domovinu u spomen–parku kod crkve Sv. Ivana, a u 10.30 sati u samostanskoj crkvi Sv. Marije Milosne slavit će se svečana misa. Središnje misno slavlje u 19.00 sati predvodit će vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić. U zabavnom programu posjetitelje će iza 20.00 sati na bolskoj rivi zabavljati grupa “Magazin” i klapa “Kampanel”.

godišnja nagrada općine Bol pripada je Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture (izvor: facebook Brački pupoljci)

godišnja nagrada općine Bol pripada je mladom Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture, a prema odluci Općinskoga vijeća. Novčanu nagradu dobitnik je odlučio darovati udruzi “Brački pupoljci” (izvor: facebook Brački pupoljci)

Podjelite:

You may also like...