Marko Boko dobitnik je godišnje nagrade Općine Bol; novčanu nagradu odlučio je darovati Bračkim pupoljcima

Godišnja nagrada općine Bol na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, a u prigodi obilježavanja Dana općine i blagdana Snježne Gospe, uručena je u subotu, 3. kolovoza, Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture kojima je utjecao na razvitak i ugled Bola.

Nagradu je dobitniku uručio načelnik Tihomir Marinković u kongresnoj sali hotela “Elaphusa”, dok je odluku Općinskoga vijeća o dodjeli te nagrade pročitao pročelnik Stipe Karmelić. — Marko je organizator međunarodnoga murala i glazbenoga festivala Grafiti na gradele na Bolu. Riječ je o projektu iza kojega stoji upornost i vizija Marka i njegovoga tima, koji nisu odustajali ni nakon početničkih kritika, nedostatnih sredstva ili bilo koje logističke zapreke na koje se ljeti može naići na otoku, stoji u obrazloženju odluke

Grafiti na gradele uvršeni u top 10 svjetskih street art manifestacija

Napominje se kako je malo tko mogao pomisliti da će Grafiti na gradele 2017. godine biti uvršteni u top 10 svjetskih street art manifestacija te proglašen i najboljim boutique festivalom u Hrvatskoj. — Ruševna Bijela kuća, razbijeno staklo i smeće svake godine u potpunosti nestanu kada Marko i ekipa stignu, a mjesto koje je pusto i bez svjetla postaje šareno i osvijetljeno mjesto druženja i zabave mladih iz cijele Hrvatske i regije, koje po danu posjeti nešto više od 2000 posjetitelja. Festival je postao sveprisutan u medijima, na društvenim mrežama, po jumbo plakatima po Hrvatskoj, a podržavaju ga velike domaće i međunarodne tvrtke, istaknuto je u odluci.

Novčanu nagradu darovat će udruzi “Brački pupoljci”

Ovo je i pokazatelj da se mlade ipak prati i sluša i želim da ovo priznanje bude motiv i drugim mladima u Bolu da nastave još više raditi za zajednicu i naš otok, ali i društvo kao takvo, objavio je dobitnik nagrade. Najavio je da će novčanu nagradu proslijediti udruzu Brački pupoljci, jer je to, kako ne napisao na facebook profilu, neštozbiljavažno. Otoka je tisuću, al jedan je moj Brač, poručio je Marko Boko.

Redovito pratimo potrebe svojih stanovnika

Okupljanima se na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća obratio se i općinski načelnik, čestitavši nadolazeći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te bolsku fjeru. Ukratko je predstavio ono što je učinjeno na poboljšanju uvjeta za život Boljana i njihovih gostiju. Moram napomenuti da je općina Bol i ove godine sufinancirala održavanje 30. Bolskoga kulturnog ljeta, 10. Festivala Imena, 8. Festivala Grafiti na gradele i 4. WTA teniskoga turnira. Time doprinosimo imiđu Bola kao svjetske destinacije sporta i kulture, istaknuo je u svom govoru bolski načelnik, ustvrdivši da općina Bol redovito prati potrebe svojih stanovnika.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana bila je županijska vijećnica Danica Baričević.

Na dan bolske fjere, u ponedjeljak 5. kolovoza, program će započeti u 10.00 sati polaganjem vijenca palima za Domovinu u spomen–parku kod crkve Sv. Ivana, a u 10.30 sati u samostanskoj crkvi Sv. Marije Milosne slavit će se svečana misa. Središnje misno slavlje u 19.00 sati predvodit će vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić. U zabavnom programu posjetitelje će iza 20.00 sati na bolskoj rivi zabavljati grupa “Magazin” i klapa “Kampanel”. (Jadran Bašić)

godišnja nagrada općine Bol pripada je Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture (izvor: facebook Brački pupoljci)

godišnja nagrada općine Bol pripada je mladom Marku Boki za izuzetna postignuća iz područja kulture, a prema odluci Općinskoga vijeća. Novčanu nagradu dobitnik je odlučio darovati udruzi “Brački pupoljci” (izvor: facebook Brački pupoljci)

You may also like...