PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Među oboljelima od jučer i osoba na području Selca

Na području Splitsko-dalmatinske županije jučer, 31. srpnja, prema priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, je 16 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Jedna novooboljela osoba iz Selaca
Najveći broj novooboljelih dolazi iz Splita i Otoka, njih petero, četiri su iz Sinja, a po jedna osoba Tučepa i Selca. Kako prenose mediji, radi se o jednom turistu koji se nalazi na području općine Selca. Krizni stožer otoka Brača, koji ima i svoju službenu stranicu, nije priopćio javnosti novi slučaj oboljenja na otoku, a zadnja objavljena vijest o nužnoj mjeri obveznoga nošenja maski komunicirana je s javnošću još 11. srpnja.

Štićenici Centra za rehabilitaciju u Vrlici
Uz 16 novooboljelih pozitivne su i 3 osobe s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a radi se o štićenicima Centra za rehabilitaciju u Vrlici “Fra Ante Sekelez”. U splitskom Kliničkom bolničkom centru od koronavirusa se oporavlja 20 osoba, od kojih su dvije na respiratoru. Na području Županije u samoizolaciji su 532 osobe.

U protekla 24 sata 67 novozaraženih
Kako je jučer izvijestio Nacionalni stožer civilne zaštite, u protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 67 novih slučajeva zaraze. Treba napomenuti kako je najveći broj novozaraženih bio upravo s područja Splitsko-dalmatinske županije, zatim iz grada Zagreba, njih 14, dok se iz Osječko-baranjske županije bilježi osam novih slučajeva oboljenja. Županijski stožeri civilne zaštite danas već javljaju novodijagnosticirane slučajeve zaraze. Tako je na području Osječko-baranjske županije novih devet slučajeva infekcije, dok je u Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj zabilježeno novih pet slučajeva.

Među novooboljelima od koronavirusa je, kako saznaje BRAČ danas, i jedan turist s područja općine Selca čiji je nalaz pozitivan (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...