PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ministar Beroš iz Splita: Novi slučajevi oboljenja ukazuju da i dalje trebamo biti oprezni

U Hrvatskoj je proteklih dana došlo do porasta broja oboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata zabilježeno je 30 novih slučajeva infekcije tim virusom, izvijestio je danas, 23. lipnja, Nacionalni stožer civilne zaštite.

Novooboljeli iz šest županija
Novooboljeli su s područja šest županija. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije, jedna iz Brodsko-posavske županije, dvije iz Dubrovačko-neretvanske županije i Zagrebačke županije, dvanaest iz Grada Zagreba te isto toliko iz Osječko-baranjske županije. Jučer je zabilježeno 19 slučajeva zaraze od koronavirusa. Na području Splitsko-dalmatinske županije posljednja dva dana nema novooboljelih osoba.

Do sada zabilježeno 2.366 pozitivnih osoba
Do sada je ukupno zabilježeno 2.366 pozitivnih osoba, a od toga virusa oporavile su se 2.142 osobe. Preminulo je 107 osoba, a 16 osoba se nalazi u bolnici. Testirano je ukupno 73.093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata. Samo u Gradu Zagrebu nalazi se 415 osoba u izolaciji.

Epidemiološka situacija nije značajnije pogoršana
— Prema mojim spoznajama u ovom trenutku imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da i dalje budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija u ovom trenutku značajnije pogoršana, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš novinarima prilikom posjete splitskoj bolnici. Napomenuo je kako se, unatoč broju novooboljelih osoba, ne radi o eksponencijalnom rastu. Naglasio je kako je Hrvatska prema broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe. — Svi skupa smo se malo opustili, a što nije dobro. Virus je i dalje oko nas. Virus nam se vratio i upozorio nas poručio je Beroš gostujući večeras u emisiji “Tema dana” HRT-a.

Moguće uvođenje novoga režima na granicama s BiH i Srbijom
Šef Nacionalnoga stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas mogućnost uvođenja novog režima koji će se provoditi na granicama s BiH i Srbijom, s obzirom na povećan broj zaraženih u susjednim zemljama.

— Prema mojim spoznajama u ovom trenutku imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da i dalje budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija u ovom trenutku značajnije pogoršana, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš novinarima danas prilikom posjete splitskoj bolnici (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...