Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministar Beroš komentirao u Splitu pojavu novih slučajeva oboljenja od koronavirusa: “Nema nikakve panike, a opreza nikad dosta”

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš komentirao je jučer u Splitu pojavu novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj 11 novih slučajeva, pa je do sada ukupno zabilježeno 2.269 pozitivnih osoba na virus Covid-19.

Potrebno je pridržavati se propisanih mjera
— Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je relativno mirna. Nemamo puno novooboljelih. Možemo ih očekivati i više, ali u ovom trenutku ih nemamo. I nadalje smatram da je potrebno pridržavati se propisanih mjera, rekao je novinarima ministar Beroš. Istaknuo je da su svi novooboljeli detektirani te je poznato kako su se i gdje zarazili, a njihovi su kontakti stavljeni pod epidemiološki nadzor.

U slučaju drugoga vala mogli bismo primijeniti i drugačije epidemiološke mjere
Na pitanje novinara prijeti li Hrvatskoj novi val epidemije koronavirusa, ministar Beroš istaknuo je kako za sada nema naznake za nekakav značajniji drugi val. — Nema nikakve panike, a opreza nikad dosta. Ukoliko virus i dalje bude prisutan moguće je očekivati drugi val tek na jesen. Ono što smo do sada naučili iz borbe protiv virusa je način njegova širenja, kliničku sliku i metodologiju liječenja, pa mislim da bismo u eventualno drugom valu mogli drugačije odgovoriti i primijeniti nešto primjerenije i drugačije epidemiološke mjere u sprječavanju ove bolesti, poručio je dr. Beroš.

Ministar vjeruje da neće biti značajnije ugroze
Novinare je zanimalo i hoće li se ići u zatvaranje u slučaju porasta broja novooboljelih. Ministar je odgovorio kako je u ovom trenutku teško predvidjeti kakve će se epidemiološke mjere poduzeti jer će one, dodao je, ovisiti o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. — Ukoliko bude sve slično kao i do sada nećemo ići u zatvaranje kao i do sada, poručio je Beroš. Izrazio je nadu kako će otvaranje polučiti dobre ekonomske rezultate te kako neće biti značajnije ugroze što se tiče pojave koronavirusa.

— Nema nikakve panike, a opreza nikad dosta. Ukoliko virus i dalje bude prisutan moguće je očekivati drugi val tek na jesen. Ono što smo do sada naučili iz borbe protiv virusa je način njegova širenja, kliničku sliku i metodologiju liječenja, pa mislim da bismo u eventualno drugom valu mogli drugačije odgovoriti i primijeniti nešto primjerenije i drugačije epidemiološke mjere u sprječavanju ove bolesti, poručio je jučer novinarima u Splitu ministar zdravstva dr. Vili Beroš (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...