Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ministar Beroš: “Virus ozbiljno prijeti na sve strane”

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš upozorio je danas, 16. listopada, u obraćanju medijima da Hrvatska u ovom trenutku ima ozbiljan porast novooboljelih od Covida i pozvao građane na najveću ozbiljnost. U Hrvatskoj je danas zabilježeno 1.131 novi slučaj zaraze koronavirusom što je do sada najveći broj novooboljelih.

Krajnje je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke
— Danas je prvi put broj novozaraženih prešao tisuću. Virus ulazi u zdravstveni sustav, staračke domove i ozbiljno prijeti na sve strane. Krajnje je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke. Ukoliko to ne učinimo, prijeći ćemo rubikon u zdravstvenomu sustavu. Odustanemo li od osobne odgovornosti, virus će upravljati našim životima, istaknuo je Beroš i pozvao građane da se pridržavaju donesenih mjera, nužnih da se spriječi eksponencijalni rast novozaraženih.

U posljednja 24 sata 117 osoba hospitalizirano
Ministar Beroš naglasio je da zdravstveni sustav za sada funkcionira, no to ne može sanirati neodgovorno ponašanje pojedinaca. — U zadnja 24 sata u bolnice je zaprimljeno 117 bolesnika, a jučer je umrlo troje ljudi, rekao je ministar zdravstva. Pojasnio je kako je u Kliničkomu bolničkom centru u Rijeci popunjeno 31 posto kapaciteta, u KBC-u Osijek 81 posto kapaciteta, u KBC-u Split 27, a u Kliničkoj bolnici Dubrava 60 posto kapaciteta.

Treba naći suživot s virusom
— Pokušavamo balansirati mjere. Naš cilj nije zatvoriti gospodarstvo, nego naći suživot s virusom. Minorizirati mjere nije dobro. Pogledajmo brojke i naučimo nešto iz njih, poručio je ministar.

– Krajnje je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke. Odustanemo li od osobne odgovornosti, virus će upravljati našim životima, istaknuo je danas, 16. listopada, ministar Vili Beroš u obraćanju medijima, nakon što je objavljeno da je u Hrvatskoj danas novozaražena 1.131 osoba, a što je do sada najveći broj novooboljelih (izvor: vlada.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...