Ministar dr. Vili Beroš: Necijepljeni ne bi trebali dobiti otkaz, ali opomene da

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš nakon sjednice Vlade danas, 7. listopada, održao je konferenciju za novinare.

Komentirao je, uz ostalo, i obavezne Covid-potvrde u zdravstvu te eventualne otkaze za one koji se ne žele testirati.

Postupanje prema Zakonu o radu
— Postupanje je u domeni poslodavca, ali se ono temelji na Zakonu o radu. Cilj mjere nije kažnjavanje, nego povećanje sigurnosti u zdravstvenom sustavu. Kad je riječ o sankcijama za one koji odbijaju testiranje, vjerujem da će se tu naći određena forma. Ne mislim da bi trebali dobiti otkaz, ali opomene da, rekao je dr. Beroš.

Postoje i druge mjere osim otkaza
— Nije svejedno ako se netko od 10 djelatnika koji rade istu stvar ne želi testirati, ali ako je to jedno ili dvoje, onda je to drugačija situacija za ravnatelja. Smatram da postoje i druge mjere osim samoga otkaza, ali ako bude trpio radni proces, onda će ravnatelji, sukladno zakonu, imati druge mogućnosti, poručio je ministar zdravstva.

Beroš: Pandemija ostavlja trag na sve nas skupa
Dr. Beroš rekao je novinarima da svakodnevno i on i članovi Nacionalnoga stožera civilne zaštite dobivaju prijetnje. — Tako je to u demokraciji, ali zadatak je svakoga od nas paziti što govorimo. Postoji granica kad prijetnja prelazi nešto što je uobičajen demokratski diskurs. Primjer nedavne presude je još blag u odnosu na druge prijetnje koje dobijaju članovi Stožera. Jasno je da pandemija ostavlja trag na sve nas skupa. Nekad i sam tražim objašnjenje i razloge za takvo postupanje, ali najčešće ih ne mogu naći, naročito kad se dotiču obitelji, zaključio je ministar.

ministar zdravstva dr. Vili Beroš (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...