Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministar Oleg Butković na otvaranju radova na zaobilaznici u Ložišćima

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji ministra uprave Lovre Kuščevića nazočio je u četvrtak 25. travnja otvorenju radova na zaobilaznici u Ložišćima. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna, a navedenim sredstvima će se izgraditi obilaznica naselja Ložišća u duljini od 1,56 kilometara. Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, završetak radova na toj dionici očekuje se za godinu i po dana, a izgradnjom ove obilaznice navedeno Ministarstvo zajedno s Hrvatskim cestama kao investitorom želi poboljšati cestovnu infrastrukturu otoka Brača i utjecati na bolju povezanost lokalnih mjesta za otočno stanovništvo.

— Izgradnjom ove prometnice rješavamo prometni čep u samomu središtu ovoga bračkog mjesta. Riječ je o projektu koji svojom veličinom i vrijednošću možda i nije usporediv s nekim drugim projektima, no on za ove ljude ovdje znači uistinu mnogo, i zato sam došao danas na Brač, rekao je ministar Butković. Naglasio je kako su na Braču u tijeku i drugi projekti i investicije. — Za mnoge od tih projekata već se izrađuje projektna dokumentacija, stoga zahvaljujem Hrvatskim cestama na ažurnosti, i Županijskoj upravi za ceste na kvalitetnoj suradnji, rekao je ministar Butković medijima na otvorenju radova izgradnje obilaznice.

Projekt izgradnje obilaznice naselja Ložišća zasigurno će predstavljati dodatni resurs za razvoj turizma na otoku Braču, dok će izgradnja i modernizacija lokalnih cesta biti od iznimnog značaja za daljnji gospodarski razvoj otoka te će, uz poboljšanje prometne povezanosti otoka, rezultirati i boljom dostupnošću javnih usluga, mobilnošću i mogućnošću dnevne migracije stanovništva na posao i s posla.

Za boravka na našem otoku ministri Butković i Kuščević susreli su se i s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava. Posjetili su tako i Pučišća gdje su s načelnikom Marinom Kaštelanom razgovarali o aktualnim projektima cestovne infrastrukture. Ti se projektu, provode uz podršku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a riječ je o križanju i cesti do Pretovarne stanice Brač, zatim o rotoru u Pražnicama i o cesti Pučišća – Povlja. Prema riječima pučiškoga načelnika, ministarr Butković potvrdio je da bi sljedeći tjedan Općina trebala dobiti zadnje odobrenje Ministarstva regionalnoga razvoja, a nakon čega bi se išlo prema objavi javnoga poziva za dodjelu sredstava.

ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević na Braču (foto: facebook Općina Nerežišća)

ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević na Braču (izvor: facebook Općina Nerežišća)

Ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević s načelnikom Pučišća Marinom Kaštelanom (izor: facebook Marino Kaštelan)

Ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević s načelnikom Pučišća Marinom Kaštelanom (izvor: facebook Marino Kaštelan)

Podjelite:

You may also like...