Grad Supetar

Ministar zdravstva dr. Beroš o situaciji na Braču: “Način na koji se bolesnik iz bolnice zarazio nakon 20 dana nije poznat”

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš komentirao je danas, 8. svibnja, u središnjem dnevniku HRT-a epidemiološku situaciju na Braču uzrokovanu probojem koronavirusa, od kojega su za sada oboljele 22 osobe, od ukupno 37 testiranih osoba kojima su epidemiolozi jučer uzeli uzorke.

Bračani dozvolili širenje virusu
— Znamo da je virus među nama i koristi svaku priliku da se proširi, kad god mu to dopustimo. Moramo biti oprezni. Toga očito nisu bili svjesni građani na Braču i dozvolili su mu širenje, rekao je ministar Beroš. Naglasio je kako neslužbene informacije govore da je pacijent iz splitske bolnice bio pozitivan, ali način na koji se bolesnik iz bolnice zarazio nakon 20 dana nije poznat, poručio je dr. Beroš.

Važno je znati uzrok širenja virusa
— Moguće je da je on nulti pacijent. To je dobro jer ćemo onda znati uzrok širenja virusa na Braču, istaknuo je ministar zdravstva, dodavši kako je važno tretirati sve kontakte u čemu posebnu važnost imaju epidemiolozi. Dodao je kako se na Braču nalaze tri epidemiologa.

Nije u planu uvođenje karantene
Ponovio je kako su od osnovne važnosti u borbi protiv virusa održavanje distance i osobna higijena. — Moramo vidjeti kako jedan propust dovodi do pogoršanja situacije, upozorio je Beroš. Upitan o tome hoće li za Brač biti uvedena karantena, odgovorio je kako to u ovom trenutku nije u planu. — Jedino ako broj novooboljelih naglo poraste. Razmišljamo zato o ograničavanju kretanja na otoku te putovanja na otok i s otoka. Oni koji zbog svoga posla ili starijih članova obitelji budu morali putovati to će moći učiniti, istaknuo je ministar Beroš.

Novo žarište virusa na Braču na kojemu su 22 pozitivne osobe komentirao je u dnevniku HRT-a ministar zdravstva dr. Vili Beroš (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...