#OstanimoOdgovorni

Ministar zdravstva Vili Beroš: “Sve je više teško bolesnih, onih na respiratoru i onih koji će preminuti”

Ministar zdravstva dr. Vili Beroš komentirao je danas, 22. listopada, nove brojke zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj prema kojima je u protekla 24 sata pozitivno 1.563 osobe.

Raste broj hospitaliziranih osoba
Ministar Beroš upozorio je kako raste broj novozaraženih, a time i hospitaliziranih osoba te pojasnio da je u posljednja 24 sata 117 osoba hospitalizirano. — Na bolničkom liječenju imamo 661 osobu, a na respiratoru je 46 osoba, 12 više u odnosu na jučer, rekao je ministar zdravstva, dodavši kako je stanje s obzirom na broj novozaraženih očekivano.

Sami moramo pobijediti širenje virusa
— Na svima nama je da usporimo te brojeve. Zdravstveni sustav se intenzivno priprema, otvara se novi dodatni dio u Kliničkoj bolnici Dubrava za prijem Covid pozitivnih pacijenata, a imamo i rezervne opcije. To svakako nije dobro, jer se sve više naših sugrađana razbolijeva. S većim brojem novozaraženih sve je više i teško bolesnih, onih koji su na raspiratoru i onih koji će preminuti. Na svima nama je da se konsolidiramo i solidariziramo te budemo krajnje odgovorni, jer sami moramo pobijediti širenje virusa, poručio je ministar Beroš.

Apelirao na građane da ozbiljno shvate brojke
Pojasnio je da u KB Dubrava preostaje još dovoljno kapaciteta. — Osim KB Dubrava postoje i sekundarni, odnosno bolnice, a i danas sam razgovarao s nekim županima, vlasnicima tih bolnica. Uvijek nam ostaje i treća opcija, Arena i ostali centri u većim gradovima, poručio je Beroš, apeliravši na građane da shvate ozbiljno brojke te zajednički pridonesu kako dodatni kapaciteti ne bi bili potrebni.

— Svakako nije dobro, jer se sve više naših sugrađana razbolijeva. S većim brojem novozaraženih sve je više i teško bolesnih, onih koji su na raspiratoru i onih koji će preminuti. Na svima nama je da se konsolidiramo i solidariziramo te budemo krajnje odgovorni, jer sami moramo pobijediti širenje virusa, poručio je novinarima danas, 22. listopada, ministar zdravstva dr. Vili Beroš (izvor: vlada.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...