Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministarstvo zdravstva objavilo letak o koronavirusu s osnovnim informacijama o virusu i preventivnim mjerama. U Hrvatskoj za sada nema oboljelih

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavilo je letak s najosnovnijim informacijama o tzv. koronavirusu. U letku se mogu pronaći informacije o samom virusu, zatim o načinu širenja toga virusa te preventivnim mjerama. Ministarstvo zdravstva odlučilo je objavili letak s obzirom na činjenicu da je u Europi porastao broj zaraženih tim virusom.

Talijanski državljanin zbog sumnji na zarazu koronavirusom hospitaliziran u riječkoj bolnici
U Hrvatskoj je jučer popodne hospitaliziran talijanski državljanin sa simptomima koji upućuju na mogućnost zaraze koronavirusom, prije svega respiratornim smetnjama, i to na Klinici za infektivne bolesti u riječkoj bolnici, objavila je HINA, a informaciju je medijima potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš, rekavši da se pacijent nalazi u izolaciji.

U Italiji je trenutno 76 osoba taraženih virusom
Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 76 osoba, od kojih su dvije osobe umrle. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako Italija ima najviše zaraženih coronavirusom u Europi. Zbog nagloga porasta broja ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu, javlja HINA. U Njemačkoj zabilježeno je 16 slučajeva, u Francuskoj 12 te u Velikoj Britaniji tri slučaja. Treba dodati da je u Francuskoj jedan zaraženi pacijent umro od posljedica infekcije.

U Hrvatskoj za sada neka oboljelih od koronavirusa
Prema informacijama Europskoga centra za sprečavanje i kontrolu bolesti od 20. veljače, broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od koronavirusa u svijetu iznosio je 75.744, a broj umrlih od koronavirusa u svijetu 2.128. Prema podacima Ministarstva zdravstva, u Hrvatskoj trenutno nema oboljelih od toga virusa, a do danas je laboratorijski obrađeno 16 osoba kod kojih na temelju kriterija Europskoga centra za sprečavanje i kontrulu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije postavljena sumnju na bolest uzrokovanu koronavirusom.

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavili su letak o koronavirusu i mjerama prevencije

Podjelite:

You may also like...