Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Mirko Beović novi je načelnik Policijske postaje Brač, a dosadašnja načelnica bračke policije Katica Jelinčić zbog potreba službe premještena na nove poslove u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku

Mirko Beović novi je načelnik Policijske postaje Brač. Priopćeno je to danas, 7. veljače, na sastanku predstavnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske sa Šimicom Dragičević, zamjenikom gradonačelnice grada Supetra Ivane Marković i načelnicima bračkih općina koji je održan u gradskoj vijećnici u Supetru.

Novi načelnik dužnost će preuzeti 10. veljače
Predstavljanju novoga načelnika Policijske postaje Brač nazočili su Marko Srdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dosadašnja načelnica bračke policije Katica Jelinčić i glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić. Od bračkih načelnika susretu s novim načelnikom bračke policije koji će dužnost preuzeti u ponedjeljak, 10. veljače, nazočili su Ranko Blažević iz Sutivana, Frane Lozić iz Milne, Siniša Marović iz Postira, Svemir Obilinović iz Nerežišća, Marino Kaštelan iz Pučišća i Ivan Marijančević iz Selaca.

Marko Srdarević, zamjenik ravnatelja Policijske uprave splitsko-dalmatinske predstavio je danas bračkim načelnicima i zamjenici gradonačelnice grada Supetra Šimici Dragičeviću novoga načelnika Policijske postaje Brač Mirka Beovića koji će preuzeti dužnost 10. veljače (foto: J. Bašić)

Dosadašnja načelnica premještena na nove poslove u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku
Novoga načelnika Policijske postaje Brač predstavio je zamjenik načelnika Srdarević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Istaknuo je da je policijska uprava donijela odluku da se dosadašnja načelnica Jelinčić privremeno premjesti u Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku radi potreba službe na poslovima granične policije. — Katica Jelinčić taj će posao obavljati u Splitu najmanje sljedećih šest mjeseci. U tom vremenu, prema odluci policijske uprave, Policijsku postaju Brač predvodit će Mirko Beović koji je do sada radio kao pomoćnik načelnika u Policijskoj postaji Sinj, rekao je Srdarević u obraćanju pristiglim načelnicima općina.

Marko Srdarević: Cijenimo ga kao vrlo kvalitetnoga policajca
Predstavljajući novoga načelnika PP Brač, Srdarević je istaknuo da se radi o profesionalnom policajcu, koji je osim redovitoga policijskoga obrazovanja završio i više tečajeva te je do sada odgovorno obavljao povjerene službe. — Cijenimo ga kao vrlo kvalitetnoga policajca. Smatramo da će dobro obavljati poslove u Policijskoj postaji Brač, poručio je Srdarević.

— Ono što je do sada bilo na Braču, a odnosi se na pitanje sigurnosti, bilo je na dobroj i kvalitetnoj razini, uz nekoliko incidenata koji su izazvali medijsku i javnu pozornost. Mislim da smo dobro odradili taj posao i vjerujem da ćemo ga dobro i nastaviti raditi, istaknuo je Srdarević, dodavši da je problema bilo i da će ih biti, ali da, kako je rekao, rješavanju problema treba pristupiti zajednički.

Policija želi biti dio društvene zajednice
Potaknuo je predstavnike bračkih općina na intenzivnu suradnju s Policijskom postajom i s novim načelnikom u rješavanju mogućih poteškoća i problema, naglasivši da policija želi biti dio društvene zajednice. Posebno je istaknuo važnost prikladne pripreme za nadolazeću turističku sezonu. U tom kontekstu osvrnuo se i na dosadašnji rad Policijske postaje Brač, naglasivši da je zadaća te postaje vrlo važna. — Ono što je do sada bilo na Braču, a odnosi se na pitanje sigurnosti, bilo je na dobroj i kvalitetnoj razini, uz nekoliko incidenata koji su izazvali medijsku i javnu pozornost. Mislim da smo dobro odradili taj posao i vjerujem da ćemo ga dobro i nastaviti raditi, istaknuo je Srdarević, dodavši da je problema bilo i da će ih biti, ali da, kako je rekao, rješavanju problema treba pristupiti zajednički.

Šimica Dragičević: Nastavit ćemo i dalje ostvarivati uspješnu suradnju
Zamjenik supetarske gradonačelnice Dragičević čestitao je novom načelniku na preuzimanju dužnosti, zaželjevši mu uspješno obavljanje policijskih poslova. — Nastavit ćemo i dalje ostvarivati uspješnu suradnju, posebno u poduzimanju mjera koje se tiču zaštite imovine i ljudi. To smo činili i do sada, pa koristim priliku zahvaliti dosadašnjoj načelnici Katici Jelinčić, rekao je zamjenik gradonačelnice.

Zamjenik supetarske gradonačelnice Šimica Dragičević čestitao je novom načelniku na preuzimanju dužnosti, zaželjevši mu uspješno obavljanje policijskih poslova (foto: J. Bašić)

Novi načelnik bit će upućen u donošenje planova oko zaštite i spašavanja na otoku
Naglasio je važnost povećanja broja policijskih službenika u turističkoj sezoni. — Posebno bilježimo manjak policijskih službenika kada je u pitanju regulacija prometa u sezoni. Osim toga, novi načelnik bit će i član stožera zaštite i spašavanja po dužnosti te će tako biti upućen i u donošenje određenih planova koji se tiču zaštite i spašavanja na otoku i u tome aktivno sudjelovati, rekao je Dragičević, ukazavši pri tom i na problem požara, posebno u ljetnim mjesecima.

novoimenovani načelnik Policijske postaje Brač Mirko Beović i dosadašnja načelnica Katica Ječinčić (foto: J. Bašić)

Mirko Beović: Nastavit ću s dobrom praksom dosadašnje načelnice
Okupljenim načelnicima u gradskoj vijećnici obratio se i novoimenovani načelnik Beović. — Htio bih nastaviti s dobrom praksom načelnice, odnosno s radom policijskih službenika ove postaje. Ukoliko bude prostora za unaprjeđivanje, nastojat ćemo to ostvariti i s obzirom na logistiku i broj ljudi. Bit ću vam na raspolaganju 24 sata za rješavanje bilo kojega problema, a koji je iz nadležnosti policijskih ovlasti, rekao je Beović kojemu će od ponedjeljka biti povjereni policijski službenici na Braču.

u gradskoj vijećnici u Supetru predstavnicima grada Supetra i bračkihopćina predstavljen je novi načelnik Policijske postaje Brač koji će od ponedjeljak 10. veljače preuzeti novu dužnost. Na slici: dosadašnja načelnica PP Brač Katica Jelinčić, Marko Srdarević, zamjenik ravnatelja Policijske uprave Splitsko-dalmatinske (u sredini) i novoimenovani načelnik PP Brač Mirko Beović (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...