Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Mjesni odbor u Mircima pozvao žitelje: Ako imate bilo što da moramo iznijeti na uvid upravi Grada Supetra – pošaljite

Predsjednica Vijeća mjesnoga odbora u Mircima Edita Šore najavila je za nedjelju, 20. prosinca, 8. sjednicu vijeća, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Mjesnoga odbora.

Na dnevnomu redu najavljene sjednice koja će se održati u Staroj školi u Mircima središnja je tema prijedlog i osnivanje radnoga tijela za uvođenje kanalizacijske infrastrukture i urbanizma za područje toga naselja.

Edita Šore: Godinama se poteže pitanje kanalizacije
Rješavanje kanalizacijske infrastrukture od strateškoga je interesa za mještane Miraca. Još prije predsjednica vijeća Šore ukazivala je na nužnost rješavanja te problematike. — Veliki zalogaj koji Grad treba riješiti je kanalizacija u Mircima. Godinama se poteže pitanje kanalizacije te je u jednome sazivu i odrađen projekt. No, ostalo mrtvo slovo na papiru, istaknula je tada za BRAČ danas Šore, naglasivši kako će ovaj saziv mjesnoga odbora ustrajati na rješavanju toga pitanja.

Žitelji Miraca: Osjećamo se kao građani drugoga reda
O tome koliko je rješavanje kanalizacijskoga sustava u Mircima važno za kvalitetu života tamošnjih stanovnika dokaz je i otvoreni sastanak Vijeća mjesnoga odbora, održan u petak, 11. prosinca, a s kojega i jedan od zaključaka glasi: — Sazvati sastanak Mjesnoga odbora što prije i osnovati radno tijelo (prema članku 12. Pravilnika o radu Mjesnoga odbora) za implementaciju kanalizacijskoga sustava u naselju Mirca. Sramotno je da u ova moderna vremena naselje nema kanalizacijski sustav. Žitelji Miraca iznijeli su nelagodu da se osjećaju kao “građani drugoga reda”.

Analizirat će se utrošak komunalnoga doprinosa i proračunskih sredstava
Takav komentar žitelja članovi odbora shvatili su ozbiljno te se u kratkom vremenu odlučili na sazivanje vijeća. Uz to, vijećnici će se osvrnuti i na svoj rad od konstituirajuće sjednice. Pred vijećem su brojni planovi, što kratkoročni što dugoročni pa su mišljenja da je dobro s vremena na vrijeme raditi analize i osvrte na ono što je planirano, kao i na do sada učinjeno. — Shvatili smo snagu koju nosimo u sebi i zajedništvo koje smo postigli kroz jednostavan dar volje, ljubavi i brige za mjesto u kojem živimo, poručio je ponosno Mjesni odbor, koji je protekle subote, 12. prosinca, organizirao uspješnu radnu akciju u naselju. Osim toga, članovi će na nedjeljnoj sjednici analizirati utrošak komunalnoga doprinosa za naselje Mirca u 2020. godinu, i to prema izvješću gradonačelnice Ivane Marković. Analizirat će se k tome i utrošak proračunskih sredstava naselja Mirca za ovu godinu koja je na izmaku.

Otvoreni za zahtjeve, pitanja, osvrte
Mjesni odbor u najavi sjednice pozvao je i stanovnike naselja da se slobodno jave i iznesu prijedloge ukoliko ih imaju za rad vijeća. — Ako imate bilo što da moramo iznijeti na uvid upravi Grada Supetra molimo Vas da pošaljete u inbox ili na e-mail vmomirca@gmail.com. Tu smo da vaše zahtjeve, pitanja, osvrte prenosimo upravnim tijelima Grada Supetra, Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje, stoji u obavijesti o održavanju sjednice vijeća.

O tome koliko je rješavanje kanalizacijskoga sustava u Mircima važno za život tamošnjih stanovnika dokaz je i otvoreni sastanak Vijeća mjesnoga odbora, održan u petak, 11. prosinca, a s kojega i jedan od zaključaka glasi: — Sazvati sastanak Mjesnoga odbora što prije i osnovati radno tijelo (prema članku 12. Pravilnika o radu Mjesnoga odbora) za implementaciju kanalizacijskoga sustava u naselju Mirca. Sramotno je da u ova moderna vremena naselje nema kanalizacijski sustav. Žitelji Miraca iznijeli su nelagodu da se osjećaju kao “građani drugoga reda” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...