MOST nezavisnih lista objavio koliko se prijavilo građana koji žele sudjelovati kao volonteri u prikupljanju potpisa i poručio: “To je jasna poruka Andreju Plenkoviću i njegovim politikama. To je jasna poruka Stožeru”

MOST nezavisnih lista pokrenuo je inicijativu prikupljanja potpisa za pokretanje referenduma kojim žele ukidanje covid-potvrda, ali isto tako i “ograničavanje neustavnoga rada Stožera”.

Na konferenciji za medije najavili su da će za vikend objaviti detalje o početku prikupljanja potpisa.

Petrov: Parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona
— Danas u Hrvatskoj ne postoji osoba koja je cijepljena ili necijepljena, liberalna ili konzervativna koja je zadovoljna radom ovoga Stožera. Zbog toga smatramo da ovo parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona. Pogotovo ne odluke poput covid-potvrda koje selektivno utječu na prava ljudi. Danas je potvrđeno i u znanstvenim istraživanjima i u praksi da te covid-potvrde ne ograničavaju širenje virusa. To je razlog zbog kojega pokrećemo referendumsku inicijativu o ukidanju covid-potvrda i ograničavanju neustavnoga rada Stožera, rekao je predsjednik MOST-a Božo Petrov.

Miletić: Inicijativa je najveći proces za slobodu od Domovinskoga rata
Član stranke Marin Miletić poručio je da je MOST-ova inicijativa “najsnažniji, najmnogoljudniji i najveći proces za slobodu koji se događa od Domovinskoga rata”. — Do ovoga trenutka prijavljeno nam je 35.670 građana RH koji su dali privolu, ispunili sve podatke i koji žele sudjelovati kao volonteri u prikupljanju potpisa. To je jasna poruka Andreju Plenkoviću i njegovim politikama. To je jasna poruka Stožeru. Pozivam svakoga građanina RH da se prijavi i izađe van izvan udobnosti vlastitoga doma, sada je čas da se borimo za slobodu svakoga građanina, poručio je Miletić.

Selak Raspudić: Ovakve odluke ne mogu se donositi mimo zakona
Marija Selak Raspudić izjavila je na konferenciji za novinare: — I politička ljevica i politička desnica kritizirala je rad Stožera i gotovo je da prevladava mišljenje da se ovakav tip odluka kojima se ograničava sloboda ne može donositi mimo zakona i da bi se takve odluke trebale donositi u saboru. Svi su kritizirali, ali mi smo odlučili djelovati. Želimo da odlučuje narod, narodu treba vratiti vlast, ali i vratiti vlast saboru u kojem sjede njegovi legitimni predstavnici.

Raspudić: Neka vrsta posredne prisile na cijepljenje
Nezavisni zastupnik u Klubu MOST-a Nino Raspudić istaknuo je da je znanstveno dokazano da zarazu šire i cijepljeni i necijepljeni te da je u ovoj fazi vrhunca vala potrebno testirati sve, ako je svrha sprječavanje širenja zaraze. — Postavljam pitanje je li toj odluci svrha sprječavanje širenja zaraze ili je neka vrsta posredne prisile na cijepljenje i koji je to interes, rekao je Raspudić.

izvor: MOST nezavisnih lista

Podjelite:

You may also like...