Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču 16 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Na Braču je 16 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a izrečenu mjeru kontrolira policija i liječnik. I ono najvažnije, nema osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je danas, 4. travnja, Krizni stožer otoka Brača.

Pada broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji
Usporedbe radi, Krizni stožer jučer je izvijestio da je 2. travnja u samoizolaciji bilo 19 osoba, a dan ranije 28 osoba. Tako je u dva dana za 12 osoba završio zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana kao preventivna mjera. Još 1. travnja Krizni stožer je obavijestio da je u samoizolaciji bilo 30 osoba, a najviše ih je 68 bilo u samoizolaciji od početka epidemije.

I dalje ostaje poziv: Ostanite kod kuće
— Na našem otoku nema kršenja epidemioloških mjera zato vas još jednom pozivamo da maksimalno ograničite kretanje izvan svojih domova i ostanete kod kuće. Na taj način najbolje štitite sebe i sve one do kojih vam je stalo, poručio je Krizni stožer čiji ozbiljan rad i pridržavanje izdanih mjera iz dana u dan rezultiraju sve boljim rezultatima. U kontroli provedbe mjera, osim policije sudjeluju članovi stožera civilne zaštite s područja grada Supetra i bračkih općina, zatim vatrogasci te pripadnici HGSS.

Do sada u Hrvatskoj oboljelo 1.126 osoba
U Hrvatskoj je, prema današnjem izvještaju Nacionalnoga stožera civilne zaštite, do sada od koronavirusa oboljelo 1.126 osoba, a što je porast za 47 osoba u posljednja 24 sata. Broj umrlih porastao je na 12, nakon što su u osječkoj bolnici u petak umrle 4 osobe. Na području Splitsko-dalmatinske županije oboljelih je 168.

U svijetu od koronavirusa oboljelo više od milijun ljudi
Epidemiolozi su najavili kako se očekuje da će sljedećih nekoliko tjedana biti kritični te opetovali poziv građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova i pridržavaju se izdanih mjera kako bi se suzbilo širenje koronavirusa od kojega je u svijetu oboljelo 1,1 milijun ljudi i umrlo više od 71 tisuća.

U pridržavanju odluka i mjera koje je izdao Nacionalni stožer civilne zaštite kontrolu provode i policijski službenici Policijske postaje Brač. Iz Kriznoga stožera stižu odlične vijesti da na otoku nema kršenja epidemioloških mjera (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...