PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču se 18 osoba nalazi u samoizolaciji. Uvedene mjere zabrane posjeta ustanovama za starije i nemoćne osobe

Na Braču nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji od jučer se nalazi 18 osoba koje su pod nadzorom, izvijestio je Krizni stožer Brača.

Zabrana posjeta domovima za starije
Prema preporuci Kriznoga stožera od nedjelje, 15. ožujka, uvedene su i mjere preporuke zabrane posjeta ustanovama koje pružaju usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama.

Virus obiteljskoga karaktera širenja
— Naši epidemiolozi govore da se radi o virusu koji je obiteljskoga karaktera širenja i mislimo da je ta činjenica važna da u nama pobudi odgovornost. Naša je preporuka sukladna s gore spomenutim preporukama nadležnih tijela. No procijene li ista da se nešto treba mijenjati, postupit će se prema novoj uputi, istaknuto je iz Kriznoga stožera. Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je još jednom uputio apel, posebno osobama starijima od 65 godina, da svoje aktivnosti prilagode novim okolnostima.

U Hrvatskoj 56 osoba oboljelo od koronavirusa
U ovom trenutku, prema izvještaju Nacionalnoga stožera na konferenciji za medije, zaraženo je novih 7 osoba te je u Hrvatskoj za sada koronavirusom inficirano 56 osoba.

Podijeljeni letci s mjerama za smanjenje rizika širenja epidemije
Svim jedinicama lokalne samouprave na Braču, općinama Bol, Milna, Nerežišća, Postira, Pučišća, Selca i Sutivan te gradu Supetru podijeljeni su letci s Mjerama za smanjenja rizika širenja epidemije za područje otoka i letci sa općim naputcima o načinima smanjenja rizika zaraze i prenošenja korona virusa kao i naljepnice sa higijenskim upozorenjima namijenjene javnim prostorima i ustanovama na njihovom području, objavili su iz Kriznoga stožera na Braču.

Krizni stožer otoka Brača izvijestio je danas, 16. ožujka, da se na Braču u ovom trenutku u samoizolaciji nalazi 18 osoba koje su pod nadzorom. Potvrdili su da na Braču nema osoba zaraženih koronavirusom (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...