Na Braču danas 14 osoba pozitivno na koronavirus

Od ukupno 1.168 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije kod 367 osoba potvrđen je koronavirus, izvijestio je danas, 17. prosinca, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, a priopćenje objavio županijski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 171 osoba pozitivna na koronavirus, dok ih je 16 na respiratoru.

Danas najviše pozitivnih iz Nerežišća
Među novozaraženima nalaze se i osobe s otoka Brača, njih 14, i to 6 s područja općine Nerežišća, zatim 3 s područja Grada Supetra, 2 s područja općine Bol i Postira te 1 osoba s područja općine Selca.

U Splitu je 154 novozaraženih
U Splitsko-dalmatinskoj županiji najveći broj novooboljelih, njih 154, su iz Grada Splita, a zatim iz Sinja gdje je evidentirano 37 novih slučajeva zaraze. Od ukupnoga broja novooboljelih, 201 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 3.172 osobe.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je šest muških osoba, od kojih je najmlađa osoba imala 73 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Među novozaraženima koronavirusom danas, 17. prosinca, nalaze se i osobe s otoka Brača, njih 14, i to 6 s područja općine Nerežišća, zatim 3 s područja Grada Supetra, 2 s područja općine Bol i Postira te 1 osoba s područja općine Selca

Podjelite:

You may also like...