Na Braču danas 15 novozaraženih koronavirusom

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 885 obrađenih testova danas, 9. siječnja, 168 osoba pozitivno je na koronavirus.

U protekla 24 sata preminule su tri osobe.

Iz Bola i Supetra po 4 novozaražene osobe
Među pozitivnima na koronavirus je i 15 osoba s otoka Brača, i to 4 osobe iz Bola, 4 iz Supetra, 3 iz Selca te 2 osobe iz Postira i Pučišća. I danas najveći broj novooboljelih je iz Grada Splita, njih 61, a zatim 17 iz Kaštela i 15 iz Sinja. Današnji broj oboljelih od toga virusa potvrda je kako “priča” s koronavirusom još uvijek nije gotova te je potrebno i nadalje dosljedno poštivati epidemiološke mjere i preporuke. Treba skrenuti pozornost kako su i nadalje na snazi mjere pojačane osobne higijene, prvenstveno ruku, tjelesne udaljenosti među osobama i nošenja zaštitne maske.

Nije poznat broj osoba na Braču kojima je propisana samoizolacija
Broj osoba kojima je propisana mjera samoizolacije na otoku nije poznat medijima. Županijski Stožer civilne zaštite objavljuje isključivo podatke o ukupnomu broju osoba u samoizolaciji u županiji, ali ne i prema mjestima njihova prebivališta. Podaci o broju osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom poznati su epidemiolozima i policiji.

Pod zdravstvenim nadzorom 2.114 osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 82 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi 2.114 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 124 osobe koje su Covid pozitivne, a njih 7 trebaju pomoć respiratora.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, od kojih je najmlađa imala 59 godina, a najstarija 83 godine. Osobe su, prema izvješću, uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 9. siječnja, među pozitivnima na koronavirus je i 15 osoba s otoka Brača, i to 4 osobe iz Bola, 4 iz Supetra, 3 iz Selca te 2 osobe iz Postira i Pučišća (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...