Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču danas 23 osobe zaražene koronavirusom. Oboljele osobe su iz Supetra, Postira, Pučišća, Nerežišća, Sutivana, Bola, Milne i Selca

Na području Splitsko-dalmatinske županije i danas, 14. travnja, zabilježen je veliki broj novozaraženih. Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1.127 obrađenih testova kod 385 osoba potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus.

Među zaraženima su i 23 osobe s otoka Brača. Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, na području grada Supetra zabilježeno je 10 osoba pozitivnih na Covid-19, zatim 3 osobe s područja općina Postira i Pučišća, 2 osobe iz Nerežišća i Sutivana te 1 osoba iz Bola, Milne i Selca.

Gradski stožer pozvao građane na odgovornost i najavio pojačane kontrole
Podsjećamo kako je jučer na Braču potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze. Koliko je epidemiološko stanje zabrinjavajuće, posebno na području Grada Supetra, a posao epidemiološkoj službi povećan, potvrđuje i priopćenje tamošnjeg Stožera civilne zaštite koji poziva građane na osobnu odgovornost u poštivanju i provođenju protuepidemijskih mjera. Samo u Supetru do 13. travnja, prema podacima gradskoga Stožera, potvrđeno je 47 slučajeva oboljenja od koronavirusa, a s današnjim danom broj zaraženih je porastao. Iz Stožera su najavili pojačane kontrole koje će provoditi komunalni redari kako bi se poštivale epidemiološke mjere. U slučaju učestalih kršenja naloženih mjera gradski stožer o svemu će obavijestiti Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Split danas ima više od 100 zaraženih
U Splitsko-dalmatinskoj županiji najveći broj zaraženih bilježi grad Split sa 102 novooboljele osobe, dok su na drugomu mjestu Kaštela s 34 zaraženih, a Makarska i Sinj na trećemu mjestu s 29 novozaraženih. Od ukupnoga broja novooboljelih, 252 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.820 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 176 Covid pozitivnih osoba, dok je 19 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su četiri osobe koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Novi slučajevi zaraze koronavirusom na otoku Braču (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...