Na Braču danas četvero novozaraženih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 13. prosinca, da je od ukupno 871 obrađenoga testa 428 osoba pozitivno na koronavirus.

Iz Milne, Pučišća, Selca i Supetra
Prema evidenciji novooboljelih od koronavirusa, 183 osobe su iz Splita, 34 iz Sinja, 31 iz Kaštela, 27 iz Omiša, 20 iz Solina, 14 iz Makarske, 13 iz Trilja, 9 iz Imotskoga, 8 iz Trogira, 7 iz Gradca, 6 iz Dugopolja i Otoka, 5 iz Klisa i Muća, 4 iz Dicma i Dugoga Rata, 3 iz Hvara, Okruga, Podbablja, Podstrane, Runovića i Ciste Provo, 2 iz Komiže, Marine, Vrlike, Prološca i Šolte i 1 slučaj zaraze iz Staroga Grada, Supetra, Vrgorca, Brela, Jelse, Milne, Podgore, Prgometa, Pučišća, Segeta, Selca, Sućurja, Šestanovca, Zagvozda i Zmijavaca.

Čak 54 posto novozaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 232 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se na području županije nalazi ukupno 3.227 osoba. Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 206 Covid pozitivnih osoba, dok je njih 16 nalazi na respiratoru.

U splitskoj bolnici umro 9 osoba
Splitski KBC izvijestio je da je u protekla 24 sata preminulo 9 osoba, od kojih je najmlađa osoba imala 69 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Na Braču su danas, 13. prosinca, prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo zabilježena četiri nova slučaja zaraze, i to po jedan iz Milne, Pučišća, Selca i Supetra (izvor: Ministarstvo zdravstva)

Podjelite:

You may also like...