Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Na Braču danas nova dva slučaja zaraze

Od ukupno 1.029 obrađena testa u Splitsko-dalmatinskoj županiji 356 osoba pozitivno je na koronavirus, izvijestio je danas, 18. prosinca, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

U Splitskoj županiji danas je tako pozitivna trećina testiranih osoba.

Iz Postira i Supetra
U Gradu Splitu zabilježeno je 133 novih slučajeva infekcije, zatim 34 iz Sinja, 26 iz Kaštela, 18 iz Solina, 14 iz Imotskoga i Vrgorca, 13 iz Podbablja, 12 iz Trilja, 10 iz Dugopolja, 8 iz Makarske, Podstrane i Trogira, 7 iz Omiša, 5 iz Jelse i Podgore, 4 iz Runovića, 3 iz Staroga Grada, Brela, Dugoga Rata i Klisa, 2 iz Dicma, Hrvaca, Prološca, Šestanovca, Šolte, Zmijavaca i Ciste Provo te po 1 slučaj iz Gradca, Hvara, Lovreća, Muća, Postira, Supetra, Tučepa i Zagvozda.

Čak 55 posto novozaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, njih 197 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 3.218 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu na liječenju se nalazi 176 osoba koje su pozitivne na Covid, dok se 16 pacijenata nalazi na respiratoru. U odnosu na jučerašnje podatke županijskoga Stožera civilne zaštite, danas je 5 osoba više na bolničkomu liječenju, dok je broj osoba na respiratoru isti.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je sedam osoba, među kojima je najmlađa osoba imala 59 godina, a najstarija 88 godina. Umrle osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Prema podacima županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 18. prosinca, na Braču su evidentirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom, i to jedan na području općine Postira i jedan na području Grada Supetra (izvor: Ministarstvo zdravstva)

Podjelite:

You may also like...