PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču danas pet novih slučajeva zaraze

Na otoku Braču danas, 16. siječnja, potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus kod petero osoba. Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, četiri osobe zaražene tim virusom su iz Postira, a jedna iz Supetra.

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 98 osoba zaraženo koronavirusom.

Čak 47 posto zaraženih su kontakti
Prema evidenciji novooboljelih, najveći broj novozaraženih, njih 32, je iz Splita, zatim 10 iz Sinja, a 9 iz Solina. Od ukupnoga broja novooboljelih, 47 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.186 osoba.

Preminule dvije osobe
Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 108 Covid pozitivnih osoba. Na respiratoru je 9 pacijenata. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; od kojih jedna u 85., a druga u 91. godini. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Na otoku Braču danas, 16. siječnja, potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus kod petero osoba. Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, četiri osobe zaražene tim virusom su iz Postira, a jedna iz Supetra (foto: Postira / iz arhive)

Podjelite:

You may also like...