Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču danas potvrđen pozitivan nalaz kod 22 osobe: novozaraženi su iz Supetra, Bola, Nerežišća, Pučišća i Selca

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 19. studenoga, da je od ukupno 1.013 obrađenih testova kod 473 osobe potvrđen koronavirus.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji današnji broj novozaraženih najveći je do sada u jednomu danu od početka epidemije koronavirusa.

U Splitu 208 novih slučajeva zaraze
Novi rekord zabilježen je u Splitu gdje je 208 osoba pozitivno na Covid-19. Prema broju novooboljelih, na drugomu mjestu je grad Solin s 42 nova slučaja, a na trećemu Kaštela s 34 nova oboljenja.

Iz Supetra 12 novozaraženih
Na Braču je danas čak 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. U 24 sata taj virus potvrđen je kod 12 osoba iz grada Supetra, zatim 3 osobe iz Bola, 3 osobe iz Nerežišća, 3 osobe iz Pučišća te kod 1 osobe iz Selca. Brojke zabrinjavaju, a očekuje se da će se oglasiti i lokalni stožeri civilne zaštite. Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite grada Supetra Šimice Dragičevića, očekuje se i priopćenje toga Stožera o broju novooboljelih na području Grada. BRAČ danas već je izvijestio da je nekoliko učenika iz Srednje škole Brač u Supetru sa simptomima koji upućuju na koronavirus upućeno u samoizolaciju, a očekuje se i njihovo testiranje. Osim njih, i dva razreda odakle su učenici nalaze se u samoizolaciji nakon dogovora sa školskim liječnikom i epidemiologom.

Iz Pučišća 3 osobe pozitivne, a 3 negativne
Koronavirus pohodio je nedavno i Osnovnu školu u Supetru gdje su dva učenika bila pozitivna na koronavirus, a zatim i dva djelatnika te školske ustanove koji su se na posao prema dostupnim informacijama vratili u ponedjeljak, 16. studenoga, s obzirom da su prije bili u samoizolaciji i čekali rezultate testiranja. Iz Pučišća u utorak, 17. studenoga, testiranju je pristupilo 6 osoba. — Od 6 testiranih u utorak imamo 3 pozitivna i 3 negativna nalaza na Covid-19. Jučer potvrđena osoba živi na kopnu, ali je u subotu bila u Pučišćima. Svi oboljeli se epidemiološki obrađuju, objavio je načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan.

U bolnici 141 osoba na liječenju, a 15 na respiratoru
Od ukupnoga broja novooboljelih, 186 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.489 osoba. Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru Split nalazi se 141 osoba koja je pozitivna na Covid-19, a 15 osoba nalazi se na respiratoru. U usporedbi s izvješćem splitskoga KBC-a od srijede, 18. studenoga, porast je to broja hospitaliziranih za 6, a na respiratoru za 4 osobe.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe, i to jedna u 66. godini, a druga u 81. godini života. Obje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 19. studenoga, koronavirus potvrđen je kod 22 osobe s otoka Brača, i to kod 12 osoba iz Supetra, 3 osobe iz Bola, Nerežišća i Pučišća te kod 1 osobe iz Selca (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...