PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču danas potvrđeni novi slučajevi zaraze

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata obrađeno je 829 testova, a njih 185 pozitivno je na koronavirus, izvijestio je danas, 13. siječnja, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Udio pozitivnih među testiranima u županiji je 22 posto.

Iz Supetra, Milne i Bola
Među novozaraženima je i nekoliko osoba s otoka Brača. Tako su iz grada Supetra 2 osobe pozitivne na Covid, 2 osobe iz Milne i 1 osoba iz Bola. Najveći broj zaraženih u županiji je s područja grada Splita njih 76, na drugomu mjestu je grad Kaštela gdje su evidentirane 22 novooboljele osobe, a na trećemu Sinj u kojemu je danas potvrđeno 16 novih slučajeva.

Čak 50 posto novodijagnosticiranih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 93 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.200 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 135 Covid pozitivnih osoba.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe u 83. i 84. godini. Uz brojne komorbiditete bile su pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 13. siječnja, na otoku Braču koronavirus potvrđen je kod pet osoba, i to kod dvije iz Supetra i Milne te jedne iz Bola (foto: Supetar / iz arhive)

Podjelite:

You may also like...