PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas, 20. prosinca, potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom na otoku Braču.

Po jedan slučaj zaraze zabilježen je iz Supetra, a jedan iz Postira. Današnji podaci o broju novooboljelih znatno su bolji od jučerašnjih, kada je na Braču evidentirano 14 oboljelih, i to četiri iz Postira, tri iz Supetra, dva iz Bola i Milne te po jedan slučaj zaraze iz Pučišća, Selca i Sutivana.

Danas ih je najviše u Splitu, Sinju i Dugopolju
Na području Splitsko-dalmatinske županije 154 osobe pozitivne su na koronavirus, a obrađeno je ukupno 810 testova. U gradu Splitu pozitivan nalaz potvrđen je kod 58 osoba. Prema broju zaraženih, na drugomu mjestu je Sinj s 24 nova slučaja, a zatim Dugopolje gdje je evidentirano 12 novozaraženih.

Na bolničkomu liječenju 182 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih, 82 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu na liječenju se nalazi 182 osobe pozitivne na koronavirus, a 17 ih je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je pet osoba, od kojih je najmlađa imala 72 godine, a najstarija 96 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas, 20. prosinca, potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom na otoku Braču (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...