Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču i danas provedeno masovno testiranje, uzeto 119 novih briseva; čekaju se rezultati, a testiranima propisana mjera samoizolacije

Epidemiološka služba iz Splita je i danas, 11. svibnja, nastavila uzimati briseve na Braču od otočana. Večeras se očekuju novi rezultati masovnoga testiranja, a nakon što je neki dan u Nerežišćima izbila epidemija koronavirusa koja se počela širiti po otoku te je oboljelih već u nekoliko bračkih mjesta.

Osobi koja živi u Splitu, a prijavljena je u Sutivanu, nakon samoizolacije nalaz negativan
Najveći broj oboljelih od toga virusa evidentiran je u Nerežišćima, njih 20, a pozitivnih ima u Pučišćima, Supetru, Bolu i Milni. Općina Sutivan objavila je danas kako na području te općine nema zaraženih osoba s koronavirusom. — Jedna osoba koja se vodi kao takva je iz Splita, s prijavljenim prebivalištem u Sutivanu, a istoj je nakon odrađene samoizolacije nalaz na koronavirus negativan, obavijestila je općina Sutivan i pozvala stanovnike da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a posebno mjere socijalne distance.

Uzeto 119 novih uzoraka
Epidemiološka služba na Braču ništa ne prepušta slučaju. Prije dva dana epidemiolozi su uzeli 92 brisa, a još ranije 37. U gradskoj vijećnici u Supetru danas je uzeto 119 novih uzoraka za testiranje na koronavirus. — Konačni rezultati testiranja najvjerojatnije će biti poznati sutra tijekom dana, izvijestio je danas poslijepodne Krizni stožer Brača.

Testiranima propisana mjera samoizolacije
Naglasio je kako se sve pozitivne osobe nalaze u režimu samoizolacije. Osobama koje su danas testirane propisana je ista mjera do dobijanja konačnih rezultata testiranja. — Svi su pod stalnom paskom zdravstvenih djelatnika, priopćio je brački Stožer. Epidemiološku službu iz Splita predvodi brački epidemiolog dr. Nađan Šerić.

Na Braču sa zada pozitivno 38 osoba
Prema podacima Kriznoga stožera, do sada je na koronavirus pozitivno 38 osoba.

Epidemiološka služba iz Splita i danas, 11. svibnja, nastavila je uzimati briseve na Braču od otočana. Večeras se očekuju novi rezultati masovnoga testiranja na Braču nakon što je neki dan u Nerežišćima izbila epidemija koronavirusa koja se počela širi po otoku te je oboljelih već u nekoliko bračkih mjesta (izvor: Krizni stožer Brača)

Podjelite:

You may also like...