Grad Supetar

Na Braču jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je objavljeno danas, 10. ožujka, od ukupno 893 obrađenih testova kod 203 osobe potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus.

Iz podataka županijskoga HZJZ-a proizlazi da je 22 posto testiranih zaraženo na virus Covid-19, a što je značajan rast u odnosu na podatke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije koji su objavljeni u utorak, 9. ožujka.

Iz Splita 86 novozaraženih
Prema evidenciji o novooboljelima, na koronavirus pozitivno je 86 osoba iz Splita, 19 iz Sinja, 17 iz Makarske, 14 iz Kaštela, 8 iz Solina i Trogira, 4 iz Podbablja, Prološca i Trilja, 3 iz Baške Vode, Imotskoga, Otoka i Podstrane, 2 iz Dicma, Hrvaca, Klisa, Lokvičića, Marine, Omiša, Segeta, Šestanovca, Tučepa, Vrlike i Zmijavaca te 1 osoba iz Brela, Muća, Prgometa, Pučišća i Sućurja.

Raste broj osoba na bolničkomu liječenju
Od ukupnoga broja novooboljelih, 119 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.779 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 60 Covid pozitivnih osoba, dok je 11 pacijenata na respiratoru. Kad se današnji podaci županijskoga Stožera usporede s podacima od utorka, 9. ožujka, na bolničkomu liječenju danas je 5 osoba više te 1 više na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je objavljeno danas, 10. ožujka, od ukupno 893 obrađenih testova kod 203 osobe potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus. Iz podataka županijskoga HZJZ-a proizlazi da je 22 posto testiranih zaraženo na virus Covid-19 (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...