Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Na Braču nema novooboljelih među 59 obrađenih testova; posljednja testiranja potvrdila izvrsne rezultate

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je danas, 22. svibnja, da među 59 obrađenih testova s Brača nema pozitivnih na koronavirus, a što znači da je na otoku 40 osoba pozitivnih na taj virus. Tako su se potvrdili izvrsni rezultati posljednjih masovnih testiranja koja su epidemiolozi obavili na otoku.

Zbog povoljnoga epidemiološkoga stanja Krizni stožer Brača predložio je danas da se od ponoći ukinu propusnice za kretanje po otoku, kao i suglasnosti za putovanje trajektima, koje su bile na snazi od 9. svibnja zbog tadašnje pojave žarišta infekcije koronavirusa na otoku.

Od 559 slučajeva oboljenja od koronavirusa ozdravilo 448 osoba
Na području županije obrađeno je ukupno 248 testova, a među njima je tek jedna osoba zaražena koronavirusom, i to iz grada Hvara. Do sada je u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavljeno 448 osoba.

U samoizolaciji 24 zdravstvena djelatnika
U bolnici se nalaze 23 osobe, dok su 24 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je danas, 22. svibnja, da među 59 obrađenih testova s Brača nema pozitivnih na koronavirus, a što znači da je na otoku 40 osoba pozitivnih na taj virus (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...