PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču nema oboljelih od koronavirusa; u samoizolaciji i pod nadzorom policije i liječnika nalazi se 60 osoba. U Hrvatskoj do sada oboljelo 586 osoba

Na Braču nema oboljelih od koronavirusa, a u samoizolaciji i pod nadzorom policije i liječnika nalazi se 60 osoba, priopćio je danas, 27. ožujka, Krizni stožer Brača.

Do sada je najviše 68 osoba bilo u samoizolaciji
U odnosu na izvješće od 26. ožujka, povećanje je to za jednu osobu. Treba napomenuti kako je do sada najveći broj osoba u samoizolaciji iznosio 68, i to prema izvješću bračkoga Kriznoga stožera od 25. ožujka. Dan ranije, u samoizolaciji je bilo 67 osoba.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj porastao broj oboljelih za 91 osobu
Prema današnjem priopćenju za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj je do sada od koronavirusa ukupno oboljelo 586 osoba.  Ministar zdravstva dr. Vili Beroš izvijestio je novinare na konferenciji za medije da je broj oboljelih u odnosu na jutros u 9.00 sati porastao za 35 osoba, dok je u posljednja 24 sata broj oboljelih veći za 91 osobu. Do sada je, kako je rekao dr. Beroš, testirano 4.778 osoba.

Porast broja oboljelih u Biogradu i Zadru
— Razlog tome su nove lokacije na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U zadarskoj bolnici situacija je stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite. Zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s toga područja koji će biti COVID-19 pozitivni, istaknuo je ministar Beroš.

Na koronavirus pozitivno 34 liječnika
Prema riječima ravnatelja Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslava Capaka, porastao je broj oboljelih među zdravstvenim radnicima te se u ovom trenutku 34 liječnika pozitivno na koronavirus. Dr. Davor Božinović, načelnik Nacionalnoga stožera i ministar unutarnjih poslova, ponovno je pozvao građane da ne izlaze vani bez prijeke potrebe. Pojasnio je koje će trgovine moći biti otvorene u tržnicama. — To su specijalizirane trgovine i dućani koji će biti otvoreni za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako bi se što manje zadržavali, kupili što trebate i išli doma. Glavna poruka je – ostanite doma, poručio je ministar Božinović.

Na Braču nema oboljelih od koronavirusa, a u samoizolaciji se nalazi 60 osoba koje su pod nadzorom liječnika i policije, priopćio je danas, 27. ožujka, Krizni stožer otoka Brača (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...