Grad Supetar

Na Braču pet osoba zaraženo koronavirusom

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je u srijedu, 18. kolovoza, da je od ukupno 2379 obrađenih testova kod 130 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Zabrinjava porast broja zaraženih tim virusom, a udio oboljelih u Splitsko-dalmatinske županiji je 23 posto.

U Splitu, Sinju i Kaštelima dvoznamenkasti broj zaraženih
Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, najveći broj zaraženih je iz Splita, njih 32, zatim 24 iz Sinja, 14 iz Kaštela, 7 iz Makarske, 6 iz Solina, 4 iz Imotskoga, Omiša i Trilja, 3 iz Muća i Podstrane, 2 iz Dugoga Rata, Hvara, Okruga, Šestanovca i Zmijavaca te 1 osoba iz Baške Vode, Brela, Ciste Provo, Dugopolja, Hrvaca, Klisa, Otoka, Podbablja, Prološca, Segeta, Trogira, Tučepa, Visa i Zagvozda.

Iz Supetra, Milne i Pučišća
Među zaraženima je i nekoliko slučajeva na otoku Braču, pa je i dalje potreban oprez i poštivanje epidemioloških mjera, posebno zbog povećanoga broja turista na otoku, Prema podacima NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, koronavirus potvrđen je kod 3 osobe iz Supetra te kod 1 osobe iz Milne i Pučišća. Treba napomenuti kako brza antigenska testiranja ne ulaze u službeno izvješće županijskoga NZJZ-a pa je opravdano očekivati da je na Braču veći broj zaraženih osoba.

U županiji samoizolacija propisana je za 142 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih, 89 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1142 osobe.

Na liječenju 53, a na respiratoru 13 osoba
Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu su 53 Covid pozitivne osobe, dok se 13 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Novi slučajevi zaraze koronavirusom (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...