Grad Supetar

NA BRAČU SE ŠIRI EPIDEMIJA Više zaraženih osoba u Postirima, Supetru, Sutivanu i Pučišćima

Splitsko-dalmatinska županija pravo je žarište epidemije koronavirusa, a broj oboljelih raste iz dana u dan. Prema podacima županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo koji su objavljeni danas, 8. travnja, na području županije od ukupno 1.321 obrađenoga testa 442 osobe zaražene su koronavirusom.

Svaka treća testirana osoba pozitivna na Covid-19
Stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji sve je samo ne dobro. Prema podacima ustanove koja provodi testiranja, svaka treća testirana osoba pozitivna je na Covid-19, a današnji podaci županijskoga Stožera civilne zaštite ukazuju da se radi o rekordnom broju novozaraženih u Splitskoj županiji. Samo Split danas bilježi 145 novih slučajeva zaraze. Podsjećamo da je jučer na području županije zabilježeno 314 osoba zaraženih Covidom-19.

Na području Općine Postira danas već 13 zaraženih osoba
Na Braču se nažalost također širi epidemija koronavirusa, a brojke koje pristižu zabrinjavaju. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, raste broj oboljelih. U jučerašnjem priopćenju županijskoga Stožera civilne zaštite, zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze, a danas je kod 34 osobe s Brača dijagnosticiran koronavirus. Samo na području Općine Postira 13 osoba zaraženo je tim virusom, 11 osoba na području Grada Supetra, 5 osoba na području Općine Sutivan, 4 osobe s područja Općine Pučišća te 1 osoba na području Općine Nerežišća. U Postirima su, kako saznajemo, zatvoreni svi treninzi na otvorenomu za djecu predškolskoga i školskoga uzrasta, a među zaraženima je i nekoliko igrača tamošnjega nogometnoga kluba. Neslužbeno saznajemo da je veliki pritisak i na ambulante u mjestu gdje je veži broj zaraženih te brojni pozivi osoba sa simptomima na koronavirus. U Supetru također raste broj zaraženih. Nekoliko dana prije odlaska učenika na proljetni odmor Osnovna škola Supetar zbog nepovoljne epidemiološke situacije i zaraženih učenika zatvorila je svoja vrata, a učenici su prešli na online nastavu. Početkom tjedna svoja vrata zatvorio je i Dječji vrtić u Sutivanu, i to prema najavi do kraja tjedna. Hoće li vrtić nastaviti s radom sljedeći tjedan te što će biti s ostalim predškolskim, ali i školskim ustanovama na otoku, BRAČ danas će izvijestiti čim saznamo.

Epidemiolozi obrađuju 140 zaraženih osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 302 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.989 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 178 Covid pozitivnih osoba, a što je u odnosu na jučer rast za 3 osobe. Na respiratoru je 18 pacijenata.

U Splitskoj županiji do sada preminulo 514 osoba
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; žena u dobi od 67 godina i muškarac koji je imao 68 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju. Do sada je u Splitsko-dalmatinskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 514 osoba.

Na Braču se nažalost također širi epidemija koronavirusa, a brojke koje pristižu zabrinjavaju. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, raste broj oboljelih od koronavirusne bolesti. Jučer je potvrđeno 26 novih slučajeva zaraze, a danas, 8. travnja, kod 34 osobe s Brača dijagnosticiran je koronavirus. Samo na području Općine Postira 13 osoba zaraženo je tim virusom, 11 osoba na području Grada Supetra, 5 osoba na području Općine Sutivan, 4 osobe s područja Općine Pučišća te 1 osoba na području Općine Nerežišća (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...