PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču u samoizolaciji i pod nadzorom 40 osoba. Nema zaraženih koronavirusom, izvijestio Krizni stožer otoka Brača

Na Braču se u samoizolaciji i pod nadzorom nalazi 40 osoba. Nema zaraženih koronavirusom, izvijestio je danas, 19. ožujka, Krizni stožer Brača.

Čitav niz mjera od ponoći na snazi
Od ponoći na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože provođenje socijalnoga distanciranja i tako spriječiti širenje epidemije koronavirusa. Zatvorene su sve prodavaonice, osim s prehrambenim proizvodima, zatim ugostiteljski objekti svih kategorija s izuzetkom usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja te pučkih i studentskih kuhinja. Zatvorene su i sve ustanove koje obavljaju kulturnu djelatnost.

Zatvoreni brojni objekti
Na 30 dana odlukom Stožera civilne zaštite RH zatvaraju se i uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, kao što su frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni, a obustavljaju se i sva sportska natjecnja i organizirani treninzi. Među mjerama je i obustava održavanja dječjih i drugih radionica te organiziranje plesnih škola. Zaustavlja se rad autoškola i škola stranih jezika. Zabrana vrijedi i za vjerska okupljanja. Zasad će ostati otvorene tržnice, ljekarne, pekarnice, kiosci, benzinske crpke.

U Hrvatskoj koronavirusom zaražene 102 osobe
U Hrvatskoj je u ovom trenutku koronavirusom zaraženo 102 osobe. Potvrdio je danas ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u U Zagrebu. Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas na redovitoj konferenciji za medije da je do sada od koronavirusa izliječeno 5 osoba koji su otpušteni na kućnu njegu. Dr. Alemka Markotić iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” rekla je novinarima da većina bolesnika ima blage simptome bolesti. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, istaknuo je da se u Hrvatskoj u samoizolaciji nalazi 12.519 osoba i 79 osoba u karanteni te da se intenzivno prati 760 kontaktaka.

Poziva se građane da smanje izlaske iz kuća
— Imamo relativno povoljnu epidemiološku situaciju u odnosu na susjedne zemlje. Mjerama nastojimo spriječiti da se bolest dalje širi. Treba smanjiti socijalne kontakte koji su ključni za širenje ove infekcije, istakuo je ravnatelj HZJZ dr. Capak. Ministar Davor Božinović izrazio je uvjerenje da će se svi hrvatski građani pridržavati strogih mjera koje je donio Stožer civilne zaštite. Podsjetio je građane na mjere i naglasio da bi se trebalo smanjiti izlaske iz kuća i tako spriječiti širenje virusa.

U Splitu bračni par zaražen koronavirusom
Na konferenciji za novinare u Splitu županijski Stožer civilne zaštite potvrdio je da su dvije starije osobe, bračni par, pozitivne na koronavirus. — Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđeno je da su dvije osobe u Splitu zaražene koronavirusom. Radi se o bračnom paru. Trenutno se nalaze u KBC Split i njihovo je opće stanje dobro, rekao je voditelj Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić. Naglasio je kako se u karanteni nalazi 54 osobe, od kojih su 32 hrvatski državljani. Dodao je da se na području Županije 500 osoba nalazi u samoizolaciji.

Potvrđen prvi slučaj zaraze u Dubrovniku
I u Dubrovniku je danas potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Dubrovački dnevnik javlja da se radi o spremačici koja radi na aerodromu.

Krizni stožer Brača izvijestio je danas, 19. ožujka, da se na Braču 40 osoba nalazi u samoizolaciji i pod nadzorom te da nema osoba zaraženih koronavirusom (izvor: Krizni stožer Brača)

Podjelite:

You may also like...