Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Braču zabilježena četiri nova slučaja zaraze

Od ukupno 740 obrađenih testova kod 134 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je danas, 13. ožujka, županijski Stožer civilne zaštite. Prema podacima županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, čak 18 posto testiranih zaraženo je virusom Covid-19.

Među zaraženima su i četiri osobe s otoka Brača, i to 2 iz Postira i 2 iz Pučišća.

Popis gradova i mjesta odakle su novozaraženi
Na virus Covid-19 pozitivne su 53 osobe iz Splita, 12 iz Makarske, 10 iz Sinja, 8 iz Kaštela, 7 iz Trogira, 5 iz Omiša, 3 iz Marine, Segeta i Visa, 2 iz Dicma, Dugoga Rata, Komiže, Podgore, Prološca, Solina i Tučepa te 1 osoba iz Dugopolja, Hrvaca, Hvara, Imotskoga, Jelse, Klisa, Podbablja, Prgometa, Staroga Grada, Šolte, Trilja i Zmijavaca.

Čak 54 posto zaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 73 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.949 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 69 Covid pozitivnih osoba, a što je 6 osoba više u odnosu na petak, 12. ožujka. Na respiratoru su 3 osobe manje nego jučer te ih je danas ukupno 10 osoba.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe, od kojih jedna u 58., a druga u 88. godini. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Brački epidemiolog Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo dr. Nađan Šerić (izvor: N1)

Podjelite:

You may also like...