PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na nalog suda policija na Braču obavila pretrage nekretnina u vlasništvu bivšega ministra uprave Lovre Kuščevića

Na nalog suda Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta danas, 20. kolovoza, izvršio je izvide vezane uz nekretnine u vlasništvu bivšega ministra uprave u hrvatskoj Vladi Lovre Kuščevića, javljaju brojni mediji, među kojima i Hrvatska izvještajna novinska agencija. Prema pisanjima medija, policija je upala u kuću bivšega ministra i napravila pretres, a nakon što je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Navodno je riječ o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine
— Policija je upala u Kuščevićevu kuću zbog istrage čiji je krak afera koju je otkrio Index, a riječ je o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine. Odluku o dodjeli je donosila Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević, a među 12 dobitnika POS–ovih stanova bili su Kuščevićev šogor Ivica Žuvić te HDZ–ov načelnik Svemir Obilinović, objavio je danas portal Index.hr.
Policijski istražitelji obavljali su pretrese u kući bivšega ministra uprave na Braču u sklopu USKOK-ovih izvida zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta o kojima se posljednjih mjeseci opširno izvještavalo u medijima.

USKOK će odlučiti nakon što policija osigura dokaze
O svemu se očitovao i USKOK, objavivši sljedeće: — Navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge. Iz prioćenja USKOK-a nisu otkriveni detalji, a neslužbeno doznajemo da su današnji izvidi završili u poslijepodnevnim satima. — O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Nakon ostavke aktivirao mandat saborskoga zastupnika
Lovro Kuščević podnio je 8. srpnja ostavku na funkciju ministra uprave nakon brojnih medijskih pisanja o navodnim aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta. Nije dugo trebalo čekati, pa je Kuščević odmah nakon razrješenja s dužnosti, 10. srpnja, aktivirao mandat saborskoga zastupnika. Time je stekao imunitet, a što znači da prema odredbama hrvatskoga Ustava ne može biti pritvoren niti se protiv njega može pokrenuti kazneni postupak bez odobrenja Hrvatskoga sabora, osim ako je zatečen da vrši kažnjivo djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od 5 godina. Kako bi se imunitet saborskom zastupniku mogao skinuti, potrebno je da USKOK ili neko drugo istražno tijelo zatraži od Mandatno-imunitetnoga povjerenstva skidanje imuniteta.

bivši ministar uprave Lovro Kuščević zajedno s bivšom ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac pratio je iz VIp lože finale WTA turnira u Bolu (foto: J. Bašić)

bivši ministar uprave Lovro Kuščević zajedno s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac pratio je iz VIP lože finale WTA turnira u Bolu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...