Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Na Općinskom sudu u Supetru internet u kvaru: otežano poslovanje suda, građani nezadovoljni

Građani grada Supetra, ali i svi ostali s otoka, koji trebaju usluge Općinskoga suda u Splitu – Stalne službe u Supetru, ovih dana su opravdano u gnjevu, bolje reći nezadovoljni. Još od 17. travnja supetarski Općinski sud u poslovnoj je blokadi. Ne izdaju se različite potvrde, uvjerenja i ostalo što ima veze s različitim odjelima te Stalne službe u Supetru. – Ovo je cirkus što se događa na sudu. Nije mi jasno kako im je potrebno toliko vremena da se otklone kvarovi s internetom. Išao sam na sud po potvrdu, ništa nisam sredio. Izgleda da ću morati u Split, rekao nam je gnjevni građanin pred zgradom supetarskoga suda. Brže bolje, obratili smo se Općinskom sudu u Splitu za pojašnjenjem ove situacije i doznali da je 17. travnja u Stalnoj službi Supetar nestalo signala telefona i interneta, odnosno podatkovnoga prometa, pa je internetski rad bio onemogućen.

Prema priopćenju Općinskoga suda u Splitu, isti dan kvar je prijavljen Helpdesku Ministarstva pravosuda. Telefoni su, dodaju, proradili isti dan, ali internet, odnosno povezivanje s aplikacijama Ministarstva e-Spis, ZIS, uvid u kaznene evidencije i sl., kojima su poslužitelji u Zagrebu, bilo je otežano ili nemoguće. Službenica za informiranje Općinskoga suda u Splitu Marina Lovrić obavijestila nas je da helpdesk MPRH koordinira s nekoliko tvrtki koje sudovima omogućuju funkcioniranje sustava, a u ovom slučaju, to je više providera. Napominje kako se kvarovi poput ovoga na supetarskom Sudu saniraju vrlo brzo, ali je, kako je dodala, u ovom slučaju problem utvrditi uzrok kvara kojih je, kaže, bilo više pa se kvarovi otklanjanju jedan po jedan.

Na naš upit zna li se kada bi kvarovi mogli biti otklonjeni, službenica za informiranje ističe kako se trenutno čeka T-Com da zamjeni media converter, a djelatnik King ICT-a je već donio novi poslužitelj koji će spojiti, ako se ukaže potreba. – Ne može se s potpunom sigurnošću reći kada će to točno biti, međutim u toku dana doći će do zamjene media convertera, te bi isti trebao omogućiti redovan rad suda ako se ne pokaže da je problem u poslužitelju. Ukoliko bude problem u poslužitelju, novi je već spreman na lokaciji te bi ga djelatnici King ICT-a sutra trebali postaviti, izvijestila nas je Marina Lovrić.

Upitali smo i je li se nadležni sud ispričao strankama zbog poteškoća u poslovanju Suda, iz Službe za informiranje su nam poručili da je na stranicama Općinskoga suda u Splitu stavljena obavijest: – Stranke su informirane da zbog tehničkih problema trenutačno nije moguć rad u aplikacijama Ministarstva pravosuda RH, tj. u jedinstveni informacijski sustav za upravljanje sudskim predmetima, kao i u aplikaciji Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), a također objavljeni su i kontakti s kojima se moglo saznati više o kvaru, istaknula je Lovrić.

zgrada Stalne službe Supetar Općinskoga suda u Splitu (foto: J. Bašić)

zgrada Stalne službe Supetar Općinskoga suda u Splitu (foto: J. Bašić)

 

Podjelite:

You may also like...